• NDNV: Izopačeno izveštavanje Sremske televizije ugrožava ljudske živote

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije osuđuje objave Regionalne Sremske televizije na društvenim mrežama u kojima su prikazane privatne poruke maloletnika za kojeg je prijavljen nestanak. – Objavljivanje privatnih poruka uz aluziju da je neko imao suicidalne namere ne samo da je neprimeren i neetički postupak medija, već je u pitanju čin ispod svakog civilizacijskog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NDNV: Izopačeno izveštavanje Sremske televizije ugrožava ljudske živote

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije osuđuje objave Regionalne Sremske televizije na društvenim mrežama u kojima su prikazane privatne poruke maloletnika za kojeg je prijavljen nestanak.

  Objavljivanje privatnih poruka uz aluziju da je neko imao suicidalne namere ne samo da je neprimeren i neetički postupak medija, već je u pitanju čin ispod svakog civilizacijskog standarda i elementarne ljudskosti.- navodi se u saopštenju.

  Kako navode iz najstarijeg nezavisnog udruženja novinara sa prostora bivše Jugoslavija, posebno je gnusno to što se objavljene poruke pripisuju maloletniku za kojim se traga, jer je prijavljen njegov nestanak i to čini medij koji ima regionalnu frekvenciju za Srem, i koji na medijskim konkursima dobija ogroman novac.

  Upozoravamo medijsku zajednicu, a posebno medije koji se ne libe da posegnu za najmorbidnijim  objavama da direktno snose odgovornost za ljudske živote, jer svojim postupcima mogu ozbiljno ugroziti nečiju emotivnu i psihičku stabilnost.- kaže se u saopštenju NDNV.

  Iz NDNV-a pozivaju  nadležne organe da reaguju na takve pojave, jer takva vrsta ugrožavanja privatnosti posebno kad su u pitanju maloletna lica čiji identet se javno otkriva, predstavlja ozbiljno kršenje zakona.

  Takođe, apelujemo na celu medijsku zajednicu da takve medijske objave javno osudi, a od oglašivača zahtevamo da povuku oglase iz medija koji od ljudskih trauma prave senzacije, kršeći zakonske i etičke norme.- navodi se u saopštenju.

  Takav izopačeni medijski senzacionalizam nezabeležen je u pristojnim zajednicama i zahteva adekvatan odgovor jer, u protivnom, može imati razarajuće posledice po celo društvo.

  Podsetimo da Sremska televizija ima regionalnu frekvenciju za Srem, da na konkursima dobijaju ogroman novac  i da su dopisništvo RTVa za Srem.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem