• NDNV na meti ekstremista, institucije da spreče fašizaciju društva

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV)  saopštilo je danas da je na meti ekstremista te apeluju na institucije da “spreče fašizaciju društva” Kako se navodi u saopštenju, Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) upozorava javnost da ekstremističke desničarske organizacije postaju sve ozbiljnija opasnost po društvo, a nadležne organe i institucije još jednom pozivamo da primene zakone i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NDNV na meti ekstremista, institucije da spreče fašizaciju društva

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV)  saopštilo je danas da je na meti ekstremista te apeluju na institucije da “spreče fašizaciju društva”

  Kako se navodi u saopštenju, Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) upozorava javnost da ekstremističke desničarske organizacije postaju sve ozbiljnija opasnost po društvo, a nadležne organe i institucije još jednom pozivamo da primene zakone i sankcionišu pojedince i grupe koji pokušavaju da pravdu preuzmu u svoje ruke.

  NDNV je godinama izložen pretnjama ekstremista, zbog toga što dosledno zastupa ideje otvorenog društva, medijskog profesionalizma i slobode medija, Zbog toga su naša organizacija i njeni predstavnici stalna meta ekstremističkih i neofašističkih grupa koje na različite načine pokušavaju da nas ućutkaju, navodi se u saopštenju.

  U sredu, 15. marta, na zvaničnu mejl adresu NDNV stigla je nova pretnja koju potpisuje ekstremistički “Konzervativni pokret Naši”, u kojem iznose uvrede, te našu organizaciju i portal Autonomija, čiji je NDNV izdavač, optužuju da su “strani plaćenici”, da vode “medijski rat protiv Rusije i Srbije” i “promovišu Ukrajinski neonacizam”.

  U mejlu su ekstremisti posebno targetirali programskog direktora NDNV Dinka Gruhonjića i kolumnistu Autonomije, medijskog pisca Teofila Pančića.

  Taj ekstremistički pokret zagovara primenu ruskog modela po kojem se nezavisni mediji označavaju kao „strani agenti“, podgrevajući opasnu tezu da mediji i organizacije koji se projektno sufinansiraju i promovišu demokratske vrednosti predstavljaju eksponente zapada “kojima je jedini cilj vođenje medijskog rata protiv Rusije i Srbije.” – navodi se u saopštenju NDNV.

  NDNV poziva nadležne organe da istraže ovu ekstremističku orgazaciju koja otvoreno štiti interese druge države targetirajući domaće medije i organizacije.

  Ukoliko se država bude povlačila pred ideologijom zla i prebrojavanjem unutrašnjih neprijatelja, samo je pitanje trenutka kada će će i institucije Srbije biti prepoznate kao “antiruske” jer koriste izdašne fondove “mrskog zapada”. A posle čega može da usledi samo “paljenje Rajhstaga”Apelujemo zato na sve institucije, ali i civilni sektor i građane, da se nedvosmisleno suprotstave fašizaciji društva i odbrane slobodu, dok je još imaju– kaže se u saopštenju Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV).

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]