• NDNV o napadu na novinara N1: Vučićeva vlast namerno podigla tenzije, kriva je za hajku na novinare

  Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić najoštrije je osudila napad na novinara N1 Mladena Savatovića i pozvala nadležne organe da pod hitno pronađu napadača.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NDNV o napadu na novinara N1: Vučićeva vlast namerno podigla tenzije, kriva je za hajku na novinare
  Foto: Screenshot (N1)

  Kako je rekla Lalić, u suprotnom će biti jasno da vlast podstrekava napade na novinare.

  Napad se desio pred kamerama, tako da ne postoji niti jedan izgovor da nadležni ne privedu i na odgovarajući način ne sankcionišu napadača koji je kidisao na našeg mladog kolegu, ne plašeći se ni činjenice da to radi pred kamerama. – kazala je Lalić agenciji Beta.

  Dodala je da je režim produkovao takvu atmosferu u društvu da je samo pitanje dana kada će neko preći „crvenu liniju“ i kada će neko zbog toga stradati, jer je Vučićeva vlast namerno podigla tenzije u društvu do maksimuma i predstavlja najvećeg krivca za hajku na novinare.

  „Ukoliko su nasilnici spremni da napadaju novinare pred kamerama, onda je bolje da ne zamišljamo na šta su sve spremni kada su kamere isključene, u mraku“, kazala je Lalić.

  Reporter N1 Mladen Savatović napadnut je sinoć tokom izveštavanja sa protesta u centru Beograda. Na njega je fizički nasrtao i vređao ga nepoznati muškarac dok je Savatović čekao na direktno uključenje u program.

  Televizija N1 je objavila integralni, nemontirani video zapis ovog incidenta.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija