• NDNV: Opasan pritisak na novinara Nenada Živkovića od strane policijskog zvaničnika

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje pritisak na novinara i glavnog i odgovornog urednika sajta Pančevo Si Ti Nenada Živkovića i udruženje građana Građanska akcija Pančevo kao osnivača ovog medija, koji je izvršio policijski pukovnik i bivši načelnik Policijske uprave Pančevo Igor Arsić. Kako se navodi u saopštenju ovog novinarskog udruženja, Arsić je podneo privatnu tužbu protiv Živkovića i izvršne […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NDNV: Opasan pritisak na novinara Nenada Živkovića od strane policijskog zvaničnika

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje pritisak na novinara i glavnog i odgovornog urednika sajta Pančevo Si Ti Nenada Živkovića i udruženje građana Građanska akcija Pančevo kao osnivača ovog medija, koji je izvršio policijski pukovnik i bivši načelnik Policijske uprave Pančevo Igor Arsić.
   
  Kako se navodi u saopštenju ovog novinarskog udruženja, Arsić je podneo privatnu tužbu protiv Živkovića i izvršne direktorice Građanske akcije Pančevo Ljiljane Spasić, zbog navodne povrede prava na dostojanstvo, čast i ugled, kao i prava na privatnost, zbog satiričnog teksta (izmišljenog intervjua) objavljenog na portalu Pančevo Si Ti „Pukovnik Arsić: Najbolji tip policajca je tajni policajac!”.
   
  NDNV upozorava predstavnike institucija da takvi pritisci predstavljaju direktan atak na slobodu izražavanja, profesionalna rad novinara i slobodu medija generalno.
   
  Državni funkcioneri ne moraju imati smisla za humor niti razumeti satiru, ali su u obavezi da poštuju zakone koji im nalažu da posao obavljaju u skladu sa propisima, transparentno i u javnom interesu. Takođe, da njihov rad u svakom trenutku podleže kontroli javnosti, kojoj novinarstvo i služi.- kaže se u saopštenju NDNV-a.
   
  Ovo novinarsko udruženje navodi da je posebno  opasno kada takvi prtisci na novinare dolaze iz institucija koje bi prve morale neposredno da ih štite, s obzirom da je ova profesija u Srbiji ozbiljno ugrožena od različitih opskurnih pojedinaca i grupacija koje pokušavaju da preuzmu “pravdu u svoje ruke”.
   
  NDNV podseća da ovo nije prvi put da su medij Pančevo Si Ti i kolega Nenad Živković, kao i Građanska akcija Pančevo, izloženi tužbama, uvredama i pretnjama.

  IN Medija


   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]