• NDNV: Ponovo smo na meti šovinista, koji se služe ustaškim propagandnim metodama

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine poručuje da je danas oko 14 sati nepoznati muškarac pobacao šovinističke plakate ispred ulaza u prostorije NDNV. Reč je o plakatima koje je i po centru grada polepio Konzervativni pokret „Naši“, a kojima se targetiraju političari, aktivisti i novinari. NDNV poručuje da „samo bolestan šovinistički um je u stanju da ih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NDNV: Ponovo smo na meti šovinista, koji se služe ustaškim propagandnim metodama

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine poručuje da je danas oko 14 sati nepoznati muškarac pobacao šovinističke plakate ispred ulaza u prostorije NDNV.

  Reč je o plakatima koje je i po centru grada polepio Konzervativni pokret „Naši“, a kojima se targetiraju političari, aktivisti i novinari.

  NDNV poručuje da „samo bolestan šovinistički um je u stanju da ih na istom plakatu prikaže zajedno sa zloglasnim ustaškim poglavnikom Antom Pavelićem“.

  Jedini zaključak koji možemo da izvučemo iz takvog poteza jeste ona stara poslovica ‘sličan se sličnom raduje’. Jer, upravo su propagandne metode koje koriste ‘Konzervativni pokret Naši’ slične metodama koje su koristile ustaše u Drugom svetskom ratu, a svima je poznato kakvo je nepojmljivo zlo proizašlo iz takve propagande. – navodi NDNV u reakciji na plakate.

  NDNV će o ovom najnovijem napadu obavestiti Stalnu grupu za bezbednost novinara, preko kontakt tačaka u policiji i tužilaštvu, ali i domaću i međunarodnu javnost i sve organizacije koje se bave zaštitom slobode medija.

   – Ovo je još jedan u nizu dokaza da se nasilje u Srbiji širi sve brže i brže i da je samo pitanje dana kada će fašističke falange, koje imaju podršku režima, umesto plakata na ‘sumnjive’ adrese početi bacati bombe. – zaključuje se u saopštenju Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina