• NDNV: Uglednom kolumnisti Draganu Bursaću upućene pretnje iz Srbije

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije osuđuje pretnje koje su danas upućene kolumnisti portala Autonomija i poziva nadležne organe u Srbiji da reaguju i pronađu počinioca koji se predstavio kao građanin Srbije. Kolega Bursać je pretnje prijavio MUP-u u Banjaluci, a NDNV će pretnje prijaviti Radnoj grupi za bezbednost novinara u Srbiji, navodi se u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NDNV: Uglednom kolumnisti Draganu Bursaću upućene pretnje iz Srbije

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije osuđuje pretnje koje su danas upućene kolumnisti portala Autonomija i poziva nadležne organe u Srbiji da reaguju i pronađu počinioca koji se predstavio kao građanin Srbije.

  Kolega Bursać je pretnje prijavio MUP-u u Banjaluci, a NDNV će pretnje prijaviti Radnoj grupi za bezbednost novinara u Srbiji, navodi se u saopštenju.

  Ne želimo da citiramo gnusne stvari koje je osoba koja je pretila napisala našem kolegi. Pravničkim rečnikom govoreći – reč je o pretnjama da će napasti na život i telo uglednog novinara. Reč je o osobi sa imenom i prezimenom.- poručuju iz NDNV-a.

  Kako se navodi, Bursać je pretnje dobio preko društvene mreže Instagram, a osoba koja ih je napisala očigledno ima čvrste namere i pretnje nije napisala u afektu.

  Dragan Bursać je veoma često na meti pretnji različitih šovinista i ekstremnih desničara iz regiona. U nekoliko navrata, nepoznate osobe oštetile su mu i automobil.

  Bursać uvrede i pretnje dobija zbog tekstova u kojima se bavi suočavanjem sa ratnom prošlošću na postjugoslovenskom prostoru i oštrom kritikom nacionalističkih politika u regionu.

  Nereagovanje nadležnih institucija samo ohrabruje nasilnike da nastave sa pretnjama. Ukoliko se ne stane na put nekažnjivosti napadima na novinare, državne institucije će za potencijalne posledice snositi punu odgovornost.– navodi se u saopštenju ovog udruženja novinara i dodaje da će NDNV  o pretnjama upućenim našem kolegi obavestiti i međunarodnu javnost.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina