• NDNV: Zaustaviti hajku protiv novinara Pera Jovovića

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je danas pretnje smrću koje su preko društvenih mreža upućene novinaru portala Nova S Peri Jovovoiću. Kako se navodi u saopštenju, NDNV najoštrije osuđuje pretnje smrću i hajku protiv novinara portala Nova.rs Pera Jovovića. Ovo novinarsko udruženje zahteva  hitnu reakciju nadležnih institucija, kao i tužilaštva, od kojih očekuju da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NDNV: Zaustaviti hajku protiv novinara Pera Jovovića

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je danas pretnje smrću koje su preko društvenih mreža upućene novinaru portala Nova S Peri Jovovoiću.

  Kako se navodi u saopštenju, NDNV najoštrije osuđuje pretnje smrću i hajku protiv novinara portala Nova.rs Pera Jovovića. Ovo novinarsko udruženje zahteva  hitnu reakciju nadležnih institucija, kao i tužilaštva, od kojih očekuju da spreče dalje napade i pretnje, kao i da procesuiraju one koji mu na taj način ugrožavaju život.

  Protiv novinara Nova.rs Pera Jovovića je pokrenuta hajka nakon pisanja Informera da je na svom privatnom profilu na društvenim mrežama objavio simbole Kosova. On je zbog svoje objave dobio veliki broj pretnji smrću, a na jednoj od montiranih fotografija koja je objavljena o njemu, nepoznati počinioci su prikazali Jovovića sa nožem u glavi.

  Nedopustivo je da se ponovo crtaju mete po novinarima i da ih targetiraju kao izdajnke zbog svojih objava na svojim privatnim profilima na društvnim mrežama.” navodi se, između ostalog, u saopštenju NDNV-a.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija