• NDNV: Zaustaviti napade na IN Mediju, Skupština opštine Inđija da povuče odluku o osnivanju televizije

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je napade i etiketiranje novinara redakcije IN Medija od strane direktora Turističke organizacije Inđija, Milana Bogojevića na sednici Skupštine opštine Inđija. Kako se navodi u saopštenju, NDNV zahteva od čelnika opštine da osude izjave Bogojevića kao i pretnje upućene našem portalu. – Pozivamo čelnike Opštine Inđija da osude izjave […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NDNV: Zaustaviti napade na IN Mediju, Skupština opštine Inđija da povuče odluku o osnivanju televizije

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je napade i etiketiranje novinara redakcije IN Medija od strane direktora Turističke organizacije Inđija, Milana Bogojevića na sednici Skupštine opštine Inđija.

  Kako se navodi u saopštenju, NDNV zahteva od čelnika opštine da osude izjave Bogojevića kao i pretnje upućene našem portalu.

  Pozivamo čelnike Opštine Inđija da osude izjave Bogojevića da In Medija napada Turističku organizaciju kao i predsednika opštine i Srpsku naprednu stranku i pretnje da će taj lokalni medij biti tužen, samo zato što novinari In Medija ukazuju na nedemokratske procese u vezi sa osnivanjem lokalne televizije.

  NDNV navodi da je neprihvatljivo je i opasno da lokalni funkcioneri etiketiraju novinare i da ih napadaju jer u skladu sa etičkim i profesionalnim normama izveštavaju o događajima i temama od javnog interesa.

  Izlazak države iz medijskog sektora je strateško opredeljenje i u skladu je sa obavezvama koje je sama Vlada definisala u Medijskoj strategiji.

  Odlukom Skupštine opštine Inđija da se osnuje lokalna internet televizija, taj organ deluje mimo stavu Vlade Srbije da država ne sme da bude osnivač medija. Pozivamo Skupštinu opštine Inđija da poništi svoju odluku i da odustane od osnivanja televizije.

  NDNV pruža punu podršku kolegama In Medije i u slučaju tužbi protiv njih, obezbediće pravnu i svaku drugu pomoć.

  Istovremeno, o ovim pritiscima i napadima će obavestiti releventna udruženja i organizacije.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]