Ne treba poseban formular za uvećanje penzija, ne nasedajte na prevare

Povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za devet odsto, počev od novembra, odnosi se na sve korisnike penzija i ostalih prava. Isplata uvećanih novembarskih čekova počeće početkom decembra 2022. godine i najstariji ne treba da podnose nikakve zahteve za povišicu. – Kao što ni do sada, pri svakom prethodnom usklađivanju penzija […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Ne treba poseban formular za uvećanje penzija, ne nasedajte na prevare

Povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za devet odsto, počev od novembra, odnosi se na sve korisnike penzija i ostalih prava.

Isplata uvećanih novembarskih čekova počeće početkom decembra 2022. godine i najstariji ne treba da podnose nikakve zahteve za povišicu.

Kao što ni do sada, pri svakom prethodnom usklađivanju penzija i ostalih prava, nije bilo potrebno se podnosi bilo kakav zahtev Fondu da bi im se isplatio usklađeni iznos, tako je i sada, s obzirom da će se uvećanje obračunati i isplatiti od strane Fonda u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja. – kažu u Fondu.

Iz Fonda PIO skreću pažnju svim korisnicima postojećim tako i budućim, da bilo kakvo njihovo pozivanje od strane pojedinih advokata, udruženja, grupa građana da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, jeste direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice, za sebe i svoje naslednike.

Izvor: 021.rs

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija