• Nedimović: Hleb i brašno neće poskupeti u narednih 60 dana

  Cena brašna i hleba ne bi trebalo da se menja u naredna dva meseca, jer Srbija ima dovoljno zaliha, a  očeuje se i dobra setva, izjavio je ministar poljoprivrede. – Brašno u pakovanju od jedan i pet kilograma i hleb neće poskupeti u narednih 60 dana, ali vlada ima pravo da interveniše ukoliko postoje poremećaji, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nedimović: Hleb i brašno neće poskupeti u narednih 60 dana

  Cena brašna i hleba ne bi trebalo da se menja u naredna dva meseca, jer Srbija ima dovoljno zaliha, a  očeuje se i dobra setva, izjavio je ministar poljoprivrede.

  – Brašno u pakovanju od jedan i pet kilograma i hleb neće poskupeti u narednih 60 dana, ali vlada ima pravo da interveniše ukoliko postoje poremećaji, a sva je prilika da će na svetskom tržištu potpuni cirkus biti – rekao je Nedimović za RTS.

  On je dodao da se zabrana poskupljenja odnosi i na suncokretovo ulje i ponovio da u Srbiji nema nestašice.

  – Mi imamo višak od 170.000 tona brašna, ako uzmemo da Srbija uzveze 10.000 do 12.000 tona, imamo za 15 meseci izvoza, a nemojte zaboraviti da imamo milion tona pšenice na lageru koja vrlo lako može da se samelje – rekao je on, dodajući da će se, zbog odluke da izvoz brašna bude potpuno slobodan, u Srbiju sliti 50 do 60 miliona evra, “a da nijednog trenutka neće biti ugrožena situacija”.

  Pored dobrog prinosa pšenice od 3.400.000 tona, kukuruza i suncokreta, Nedimović očekuje i dobar rod maline.

  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI