• Nedimović: Trošak zbog skupljeg ulja nije ni pola espresa u kafiću

  Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas za televiziju Prva  da je cena ulja „skočila“ zbog toga što je porasla i cena sirovog suncokreta od koga se ulje proizvodi. Nedimović je kazao da su cene ulja sada od 165 do 205 dinara po litru. – Kada cena ulja skoči 10 dinara, pošto prosečno jedna […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nedimović: Trošak zbog skupljeg ulja nije ni pola espresa u kafiću

  Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas za televiziju Prva  da je cena ulja „skočila“ zbog toga što je porasla i cena sirovog suncokreta od koga se ulje proizvodi.

  Nedimović je kazao da su cene ulja sada od 165 do 205 dinara po litru.

  Kada cena ulja skoči 10 dinara, pošto prosečno jedna porodica potroši maksimalno četiri litra ulja mesečno, to je četrdeset dinara. Pa to nije ni pola espresa u kafiću. –  rekao je Nedimović.

  Kako je naveo cena sirovog suncokreta je bila 36 dinara po kilogramu, dok je danas oko 60 dinara.

  Branislav Nedimović

  Nedimović dodaje da je cena ulja nije povećana proporcionalno ceni sirovog suncokreta, već manje.

  Prošle godine znam da je ulje koštalo između 120 i 140 dinara, sada od 165 do 205 dinara. Činjenica je da je došlo do skoka, ali to prati input. ocenio je Nedimović.

  Dodao je i da su cene svih žitarica „podivljale“, što je, prema njegovim rečima, dobro za Srbiju i poljoprivrednike.

  Podsetimo, u junu je cena za litar jestivog ulja bila oko 176 dinara po litri što je za više od 30 odsto skuplje nego prošle godine u isto vreme.

  Međutim, pred stavljanje zimnice cena ulja trenutno dostiže neverovatnih 208 dinara dok je u istom periodu u istom trgovinskom lancu, isto ulje (DIJAMANT) u Crnoj Gori oko 160 dinara odnosno 1.29 evra po litri, o čemu možete više čitati na ovom linku ovde.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI