Neispunjeno obećanje, zamena table Trejdjunik ulice

Lokalna vlast je danas sa ponosom najavila da je završeno još jedno „presvlačenje asfaltom“ u dve inđijske ulice – Marije Bursać i Lastina. – Trudimo se da jednu po jednu ulicu asfaltiramo i mislim da ćemo za dve ili tri godine svaku ulicu u opštini rekonstruisati – izjavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, dok […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Neispunjeno obećanje, zamena table Trejdjunik ulice

Lokalna vlast je danas sa ponosom najavila da je završeno još jedno „presvlačenje asfaltom“ u dve inđijske ulice – Marije Bursać i Lastina.
– Trudimo se da jednu po jednu ulicu asfaltiramo i mislim da ćemo za dve ili tri godine svaku ulicu u opštini rekonstruisati – izjavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, dok je danas obilazio pomenute ulice „da bi se uverio kako one izgledaju“
Istaknuto je da je u proteklih mesec dana, novi izgled dobilo je šest ulica- Moravska, Vardarska, Marije Bursać, Lastina, Stevana Sremca i Кamenova.

Jena ulica dva, naziva i neispunjeno obećanje

Međutim, u Inđiji se nalazi ulica koji ima moderan izgled, u centru je grada, nije je uradila ova vladajuća struktura ali joj je promenila naziv pre gotovo 3 godine. Naziv ulice Trejdjunik je izmenjen 2019. godine u Maršala Birjuzova ali tabla sa nazivom ulice nije. Iako je postavljanje table sa pravim nazivom ulice najavljen pre dvadeset dana, do toga još nije došlo.

Prema ugovoru iz oktobra 2020. godine za javne nabavke izradu tablica i njihovu postavku dobila je firma Balkanija iz Novog Sada, koji je posao i završila do kraja prema planu koji im je dostavljen. Plan nije predviđao zamenu table sa nazivom ulice Maršala Birjuzova odnosno Trejdjunik.

Dve godine posle, tačnije 9. marta 2022.godine, Načelnik Odeljenja za privredu i investicije Dragan Ibročić kazao je da se ta ulica nije našla u spisku prioriteta jer je do trenutka raspisivanja nabavke nosila stari naziv. Tada je za IN Medija obećao da će tabla biti zamenjena do 11. marta a da će zamenu izvršiti radnici JP „Inđija put“.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.