• Neistina Vladimira Gaka danas puni godinu dana

  Prošlo je tačno godinu dana od kad je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak obećao da će „kako znaju i umeju“ izgraditi novi vrtić na mestu objekta „Neven“ u kom se decembra 2022.godine obrušio plafon na decu koja su u tom trenutku spavala. Gak je čvrsto obećao da će u septembru 2023. godine novi vrtić početi sa radom. Činjenica je da je Vladimir Gak govorio neistinu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Neistina Vladimira Gaka danas puni godinu dana

  Izrečena neistina Vladimira Gaka “Do septembra, do početka nove školske godine,kako god znamo i umemo, objekat novi stavi u funkciju.” danas puni prvu godinu. Vrtić za koji je čvrsto obećao da će septembra 2023. godine početi sa radom nije izgrađen, nije ni srušen stari objekat na čijem mestu je planirana izgradnja novog. Predsednik Vladimir Gak početkom nedelje lokalnim medijima davao je izjave i obećanja o brojnim radovima koje ovog trenutka izvodi vlast, pred lokalne izbore.

  Gak se tom prilikom nije dotakao vrtića u Neven u kom se 20. decembra 2022. Godine obrušio plafon na decu koja su u tom trenutku spavala.

  Nakon incidenta predsednik opštine se sastao sa roditeljima povrešene dece, ponudio pomoć lokalne samouprave ali i najavio tužbe za komentare na društvenim mrežama. Obećanje je i ispunio početkom godine kada je tužio 15 građana.

  U februaru 2023.  Gak je najavio mogućnost rušenja objekta „Neven“ i izgradnju novog jer „rekonstrukciju postojećeg ne može ni da zamisli“. Najave iz februara potvrdio je početkom aprila prošle godine bez dodatnih objašnjenja na koji način će ekspresna izgradnja novog vrtića biti urađena. U februaru je Gak najavio da bi se izgradnjom dobilo 100 novih mesta za mališane, da bi u aprilu broj mesta porastao na 250.

  Od februara do kraja 2023. godine najave izgradnje vrtića kao i iznosi koji su predviđeni za taj posao su se menjali pa je sa prvenstvenih 140 miliona cifra došla do 161 milion dinara. Nakon tih procena obećanje o rušenju starog i izgradnju novog boravka Neven sa 2022. godine došla su do 2024. godine, kao neispunjena.

  U predlogu budžeta 2024.godine a potom i prilikom usvajanja istog za namene „projekat rušenja postojećeg i izgradnje novog vrtića Neven u Inđiji“ predviđeno svega 45 miliona dinara. Obzirom da se spekulisalo sa cifrom od 160 miliona dinara, umanjenje količine sredstava za skoro 120 milina dinara za godinu dana nije objašnjeno.

  Pored svih obećanja, najava i čvrstih tvrdnji predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka činjenice pokazuju da problem vrtića nije rešen.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]