• Nemanja Ćeranić: Džeja je mogao da igra samo Rom i neko iz Beograda

  Čeranić je rekao da je osećao veliku odgovornost radeći film, pošto je odrastao u vreme kada je Ramadanovski devedesetih godina bio jedan od naših najpoznatijih pevača, i nostalgija je bila značajna u odluci da se prihvati režije „Nedelje“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nemanja Ćeranić: Džeja je mogao da igra samo Rom i neko iz Beograda

  Film o legendi narodne muzike Džeju Ramadanovskom, „Nedelju“, za samo nekoliko dana prikazivanja videlo je više od 10.000 ljudi, a režiju novog bioskopskog hita potpisuje inđinčanim Nemanja Ćeranić.

  Ćeranić iza sebe ima prvenac „Lihvar“ i rad na seriji „Južni vetar“. Krajem godine stiže i njegov novi film „Volja sinovljeva“, o čemu je govorio za Kurir.

  Film „Toma“ je postigao veliki uspeh. Kako ste reagovali kad vam je stigao poziv da radite film o Džeju i kakve su bile vaše dileme?

  – Prva je da sam znao da će ljudi posle „Tome“ pričati – još jedan film o pevaču, a druga je bila hajde da vidimo kakav je život Džeja. Prva pesma koju sam čuo s pet godina bila je „Mrak, mrak“ i nekako sam odrastao s njegovom muzikom. Kasnije sam shvatio da su njegove brzalice povezane s fankom i Džejmsom Braunom, a balade su Sinatra i ima tu i bluza. Kad sam čuo o kakvom se to životu radi, bio sam spreman da uđem u tu avanturu.

  Četiri meseca ste tražili glavnog glumca, čak je i Janketić bio u igri za tu ulogu.

  – Bilo je tu raznih glumaca i naturščika iz Makedonije i Srbije. Na kraju sam shvatio da tu ulogu mora da igra Rom ili neko ko je iz Beograda, zbog slenga. Husa se slučajno pojavio. Našli smo se po energiji. Probao sam ga s drugim glumcima.

  Efektne epizode u filmu ostvarili su Branko Janković i Milica Janevski kao Raka Đokić i Marina Tucaković. Kako ste ih izabrali za te uloge?

  – Gledao sam gomilu intervju s Marinom. Slušajući kako priča, znao sam u startu da je to uloga za Milicu. Ona je došla da uradi kasting i dobila ulogu. Nismo tada imali podeljenu nijednu ulogu. Za Džambu je bilo više glumaca, ali Marko Janketić je bio ubedljivo najbolji.

  Janketić je slične uloge već tumačio u serijama „Močvara“ i „Pevačica“. Nije vam to smetalo?

  – Nisam to znao. Uradio je fenomenalnu ulogu.

  Koja vam je omiljena Džejova pesma?

  – Pesma koju mu je napisao brat – „Teško je živeti“, koja je i u filmu, a od brzih je to „Jedan, dva“.

  Čeka vas premijera vašeg filma „Volja sinovljeva“?

  – Očekuje se da će biti spreman za kraj godine. Ulazimo u montažu, pa ćemo videti koji su tu problemi.

  Ko će nas iznenaditi ulogom?

  – Isidora Simijonović. Zanimljivu ulogu ima Vasa Bakočević, ali i Stefan Vukić i Ivan Đorđević. Naravno, i Petar Benčina i već poznata ekipa.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Film

  Večeras i sutra “Ruski konzul” u KC bioskopu

  Večeras i sutra na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra Inđija nalazi se film “Ruski konzul”. Uloge tunače: Žarko Laušević, Nebojša Dugalić, Paulina Manov, Svetozar Cvetković, Visar […]