• Nemilosrdno trošimo vodu a kog je kvaliteta ne znamo

  Iz lokalne samouprave i JKP „Vodovod i kanalizacija“ krajem protekle nedelje stigli su apeli za štenju vode u inđijskoj opštini. Predsednik opštine Vladimir Gak i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ oglasili su se povodom nestašice vode u Krčedinu ali tek nedelju dana nakon poslednje restrikcije vode u ovom naseljenom mestu inđijske opštine. Posle dve nedelje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nemilosrdno trošimo vodu a kog je kvaliteta ne znamo

  Iz lokalne samouprave i JKP „Vodovod i kanalizacija“ krajem protekle nedelje stigli su apeli za štenju vode u inđijskoj opštini. Predsednik opštine Vladimir Gak i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ oglasili su se povodom nestašice vode u Krčedinu ali tek nedelju dana nakon poslednje restrikcije vode u ovom naseljenom mestu inđijske opštine.

  Posle dve nedelje ćutanja nadležni su se oglasili povodom nenajavljenih restrikcija vode u Krčedinu sa informacijom da je u tom mestu nekontrolisana potrošnja te da se „cisterama vuče voda da bi se zalivale bašte i beton“ i da je to osnovni razlog zašto su krčedinci 10 dana bili na preko 40 stepeni, bez vode.

  Pročitaj još:

  Došen: Restrikcije vode u Krčedinu bez najave, zbog neracionalne potrošnje

  Krčedinci polagali lažne nade u „svog“ odbornika

  Izgradnja vodovodne mreže do vinarije koja je u vlasništvu Milenijum tima

  Dragoljub Trifunović direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ kazao je da su razgovarali i sa predstavnicima MZ Krčedin koji su, kako kaže, svesni velike potrošnje vode u njihovom selu.

  Sistem je takav da se sa prestankom nivoa vode u rezervoarima, pumpe se isključuju kako bi se izbegle havarije – kazao je Dragoljub on  i pozvao da novinari provere da Krčedin nema problem sa vodom kada padnu temperature.

  On je istakao i da je u planu projektovanje bunara u Krčedinu „B5“

  -Projektna dokumentacija, ishodovanje građevinske dozvole…taj bunar će koštati negde oko…. da sad ne preterujem i da ne kažem proizvoljno, ali negde oko 15 miliona dinara. Videćemo za apliciranje kod viših nivoa vlasti ako budemo prošli projekta, ako ne sagledaćemo mogućnosti sopstvenog finansiranja – kazao je on.

  Trifunović je kazao da je to procesna radnja i da ne može da se završi za mesec ili dva, i dodao da ako uspeju da urade do kraja godine onda će realizacija biti u prvim prolećnim danima  kada dozvole vremenski uslovi.

  On je pozvao na racionalnu potrošnju vode i istakao da u Inđiji konkretno ne postoji problem sa restrikcijama nego samo „ pad pritiska u večernjim satima na višim spratovima stambenih zgrada“.

  Trifunović se osvrnuo na ulaganja u bunare, u povećanje broja investitora, kao i izgradnje stanova i dodao „šta bi bilo da sve to nismo uradili“.

  Najavio je i mogućnost uvođenja„blok tarife“ gde bi se četvoročlanoj porodici koja potroši više od 20 kubika vode, svaki sledeći kubik naplaćivao 160 dinara plus PDV.

  -To se poliva, to se pune bazeni ali nemilosrdno – kazao je Gak o potrošnji vode i citirao novinske natpise o „tuširanju od 60 sekundi toplom vodom u Beču“. On je istakao da su mere štednje širom Evrope, ali je zaboravio da kaže da su u tim delovima Evrope građani obavešteni o načinima racionalizacije i satnicama restrikcija.

  O kvalitetu vode koju piju inđinčani, nije bilo reči.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-ne-postoji-grad-u-svetu-koji-bi-proizveo-dovoljnu-kolicinu-vode-ukoliko-se-ista-trosi-neracionalno/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija