• Nepodobnim roditeljima predložen vrtić u Šimanovcima

  Deci „nepodobnih“ roditelja ponuđeno je mesto u vrtiću u Šimanovcima saznaje IN Medija. Međutim, roditelji iz Obreža, koji je udaljen dvadesetak kilometara od Šimanovaca, kažu da neće prihvatiti predlog predškolske ustanove jer im se finansijski ne isplati. Prema obaveštenju u koji je naš portal imao uvid, iz PU „Vlada Obradović Kameni“ obaveštavaju roditelje da su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nepodobnim roditeljima predložen vrtić u Šimanovcima

  Deci „nepodobnih“ roditelja ponuđeno je mesto u vrtiću u Šimanovcima saznaje IN Medija. Međutim, roditelji iz Obreža, koji je udaljen dvadesetak kilometara od Šimanovaca, kažu da neće prihvatiti predlog predškolske ustanove jer im se finansijski ne isplati.

  Prema obaveštenju u koji je naš portal imao uvid, iz PU „Vlada Obradović Kameni“ obaveštavaju roditelje da su se „stvorili uslovi u objektu predkošlske ustanove u Šimanovcima“ te da imaju rok od 5 dana da odgovore da li su saglasni ili ne.

  Obaveštenje

  Jedan od roditelja, Draženko Glamočanin iz Obreža čija je trogodišnja ćerka takođe na isti čekanja, za IN Medija kaže da neće prihvatiti mesto u Šimonovcima koje je udaljeno dvadesetak kilometara od njegovog sela.

  Meni se ne isplati jer sam zbog sina,koji je krenuo u prvi razred ali i zbog Darije koja ima tri godine i koja nije primljena u vrtić, morao da dam otkaz jer mi je žena zaposlena za stalno. Žena ima oko 48 hiljada dinara platu a meni je potrebno da svaki dan ćerkicu vozim u vrtić do Šimanovaca oko 1000 – 1500 dinara. Jednostavno, mi nemamo te pare i neću prihvatiti predlog predškolske ustanove. – kaže Draženko Glamočanin.

  Poput Jelene Mažić i Jelene Mihajlović, i Glamočanin smatra da je razlog zbog čega je njegova trogodišnja kćerka na listi čekanja, politička nepodobnost.

  Kada su zvali pre izbore da pitaju da li sam za Vučića, rekao sam da nisam i da me više ne zovu– dodao je roditelj iz Obreža.

  Glamočanin dodaje da mu nije jasno kako jedan čovek može da vlada životima svih stanovnika opštine Pećinci.

  Ko je uopšte Luki? Kako je moguće da njemu niko ne može ništa. –  pita se Draženko Glamočanin.

  Podsetimo, roditelji čija su deca volšebno ispisana iz PU „Vlada Obradović Kameni“ Pećinci su od 30. avgusta zahtevaju obrazloženja zbog čega su njihova deca stavljena na listu čekanja iako su ispunjeni svi zakonski uslovi.  od nadležnih nisu dobili konkretne odgovora zbog čega i kada je doneta takva odluka.

  Roditelji su naveli i da su o takvoj odluci Komisije saznali nakon telefonskog poziva iz kancelarije direktorice PU “Vlada Obradović Kameni” Anite Vončevski.

  Ustvrdili su, takođe, da je spisak dece koja su stavljena na „čekanje“, iz političkih pobuda sastavio poverenik Srpske napredne stranke Pećinci i lokalni biznismen Milorad Pantić Luki.

  Miodrag Blečić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/cena-dogradnje-vrtica-u-pecincima-povecana-tri-puta-nakon-vuciceve-izjave/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina