• Neposredna nastava za sve đake i preporuka za nošenje maski

  Od ponedeljka 14. marta 2022. godine, u svim osnovnim i srednjim školama nastava će se odvijati po prvom modelu odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno odnosno iz školskih klupa, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola. – Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, preporučuje se upotreba zaštitnih maski za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Neposredna nastava za sve đake i preporuka za nošenje maski

  Od ponedeljka 14. marta 2022. godine, u svim osnovnim i srednjim školama nastava će se odvijati po prvom modelu odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno odnosno iz školskih klupa, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

  – Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, preporučuje se upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica tokom boravka u školi u zatvorenim prostorima. Potrebno je nastaviti pojačanu primenu mera opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju i dezinfekciji svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi. – kaže se u saopštenju Tima objavljenog na sajtu resornog ministarstva.

  Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 2. do 9. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1854 (0.24%) obolelih.

  – U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, bilo je 3 (0.007%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Ukupno je 124 (0.31%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 11 (0.03%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana. – zaključuje se u saopštenju.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Gorivo još poskupelo

  Dizel i benzin će, na pumpama u Srbiji, poskupeti danas u 15 sati, za po dva […]