• Nepovoljna epidemiološka situacija u Vojvodini

  Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nepovoljnu. U ovom trenutku na teritoriji 37 opština situacija je vanredna, u 5 opština situacija je nepovoljna, dok se na teritoriji 3 opštine i gradova situacija ocenjuje kao nesigurna, navodi se na sajtu Instituta. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 569 novih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nepovoljna epidemiološka situacija u Vojvodini

  Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nepovoljnu. U ovom trenutku na teritoriji 37 opština situacija je vanredna, u 5 opština situacija je nepovoljna, dok se na teritoriji 3 opštine i gradova situacija ocenjuje kao nesigurna, navodi se na sajtu Instituta.

  Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 569 novih slučaja. U Novom Sadu je registrovano 130 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

  Podsetimo, 2. septembra je u Novom Sadu otvorena kovid bolnica ukupne površine 20.660 kvadratnih metara. Bolnica obuhvata: prijemno odeljenje, hospitalni deo, odeljenje za radiologiju i dijalizu, te operacioni blok, angio-salu, laboratoriju, kao i banku krvi i apoteku. Bolnica će omogućiti nesmetan rad klinikama Kliničkog centra Vojvodine, koje su bile u kovid sistemu, kao i nesmetano lečenje pacijenta koji boluju i od drugih bolesti.

  U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 6474. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 1728.

  Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi. 

  Kada je reč o Sremu, za sada je vanredna situacija proglašena samo u Rumi. Na Korona odeljenju Opšte bolnice Sremska Mitrovica trenutno je smešteno 32 pacijenta, 30  pacijenta su pozitivani na virus COVID19, piše  Ozon media.  Na respiratorima su tri 4 pacijenta –  1 pacijent intubiran, 3 diše uz pomoć mašine.

  U opštini Inđiji i pored povećanog broja zaraženih i dalje nije uvedena vanredna situacije niti se oglasio Štab za vanredne situacije. Umesto toga, ovog vikenda je u toku Beška fest koji okuplja veliki broj ljudi,kojima je preporučeno da se pridržavaju mera prevencije.

  IN Medija  

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina