• Nepoznat razlog kašnjenja rekonstrukcije parkića kod Gimnazije vrednog 1,1 milion evra

  Prilikom posete Krčedinu predsdenik opštine Inđija Vladimir Gak najavio je početak radova na rekoknstrukciji Trga Sloboda (parkić kod Gimnazije) za ovu nedelju. Radovi na rekonstrukciji nisu počeli dok iz lokalne samouprave ne odgovaraju na pitanja IN Medija iz kog razloga kasne i kada će početi, obzirom da je ugovor dodeljen početkom meseca na iznos od 129,3 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nepoznat razlog kašnjenja rekonstrukcije parkića kod Gimnazije vrednog 1,1 milion evra
  Foto: IN Medija

  Predsednik Opštine Inđija je prilikom obilaska radova u Krčedinu između ostalog, lokalnim medijima izneo podatak da ove nedelje kreću radovi na rekonstrukciji Trga Sloboda, odnosno rušenje dosadašnjeg i izgradnja novog trga u centru Inđije.

  Predsednik nije tom prilikom objasnio na koji način će funkcionisati čak tri srednje škole ispred kojih se nalazi parkić, osim toga tu se nalazi i gradska biblioteka, stambene zgrade i parking. O tempu radova, načinu odvijanja saobraćaja za pešake i vozila nije obaveštena javnost.

  U izbornoj godini, gde inđinčanima sleduje izbor novog predsednika i odbornika u lokalnom parlamentu, Gak najavljuje privođenje kraju odluka odlazećeg parlamenta i njega samog.

  Za sedam, osam dana bi trebalo da se krene sa radovima. Rok za završetak radova je 120 dana, uveren sam da ćemo da izvršimo pozitivni pritisak  na izvođača radova da to bude što pre gotovo. – izjavio je Gak prošle nedelje.

  Kako je obećani rok istekao a da niko nije obrazložio iz kog razloga sada ne kreću radovi na rekonstrukciji iako je izabran I izvođač, IN Medija je uputila pitanje načelniku Odeljenja za privredu I investicije Draganu Ibročiću.

  -Predsednik je najavio da radovi na rekonstrukciji Trga Slobode počinju danas (10.aprila 2024.). Radovi očito nisu počeli, koji je razlog odlaganja i kada će početi? –

  Načelnik Ibročić nije odgovorio.

  Ugovor za rekonstrukciju Trga Sloboda (parkić kod Gimnazije) dodeljen je grupi privrednih subjekata iz Valjeva GP Kompresor ING doo, GPD Kej doo i Elektrovolt doo.

  Stručna komisja utvrdila je da ponuđači ispunjavaju kvalitativne uslove i tražene kriterijume za izođenje radova.

  Ugovorom je predviđeno da se uplati avans od 20% od ukupne ugovorene vrednosti bez obračunatog PDV, u roku od 45 dana uz uz važeću bankarsku garanciju za povraćaj avansnog plaćanja. Predviđeni rok za završetak radova je 120 dana odnosno 4 meseca sa garantnim rokom od dve godine. Garantni rok podrazumeva garanciju izvedenih radova u trajanju od 24 meseca od završetka primopredaje radova a koji se konstatuje zapisnikom overenim od strane predstavnika ponuđača i naručioca.

  Opština Inđija raspisala je tender za rekonstrukciju Trga slobode  a vrednost radova procenjena je na gotovo 120 miliona dinara, bez PDV-a.

  Priča oko rekonstrukcije trga u Inđiji traje od sredine 2018. godine, kada je izrađen projekat za obnovu parkića kod Gimnazije i tada je najavljeno da će rekonstrukcija koštati oko 60 miliona dinara. Projektom je predviđeno da park posle rekonstrukcije postane trg.

  Opštinskim budžetom za ovu godinu  za rekonstrukciju trga kod Gimnazije opredeljeno je 148,2 miliona dinara.

  Projektom je bilo predviđeno da centralni park sadrži nove klupe, javnu rasvetu i prateći sadržaj, akođe, projektom je predviđena fontana dimenzija 15×7 metara, koja će se nalaziti u centralnom delu trga. Fontana će, kako je tada navedeno, biti jedinstvena po tome što će se u njenom središtu nalaziti dva stabla bora.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija