• Nestašica krvi traje cele godine, deficitarne sve krvne grupe

  Na teritoriji inđijske opštine u narednih osam dana Crveni krst Inđija i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, organizuju tri vanredne akcije dobrovoljnog davalaštva krvi. Dobrovoljni davaoci u Inđiji krv mogu dati na vanrednoj akciji 2. novembra u prostorijama Doma zdravlja „dr Milorad Mika Pavlović“ od 8 do 12 sati. Za beščane je vanredna akcija dobrovoljnog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nestašica krvi traje cele godine, deficitarne sve krvne grupe

  Na teritoriji inđijske opštine u narednih osam dana Crveni krst Inđija i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, organizuju tri vanredne akcije dobrovoljnog davalaštva krvi.

  Dobrovoljni davaoci u Inđiji krv mogu dati na vanrednoj akciji 2. novembra u prostorijama Doma zdravlja „dr Milorad Mika Pavlović“ od 8 do 12 sati. Za beščane je vanredna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u četvrtak 3. novembra od 8 do 11 sati u osnovnoj školi „Braća Grulović“, a inđinčani će imati priliku da daju krv i u ponedeljak 7. novembra takođe u Domu zdravlja.

  -U ovom trenutku, kao i cele godine, deficitarne su sve krvne grupe te pozivamo davaoce da se odazovu akcijama. Krv je jedini lek koji ne može da se napravi ili kupi, ona može samo dobrovoljno da se da. – kaže za IN Medija sekretarka Crvenog krsta Inđija Mirela Sedlan.

  U Crvenom krstu ističu da je potreba za jedinicama  svih krvnih grupa tokom cele godine, za razliku od proteklih godina kada su nestašice krvi obično leti i pred zimske praznike.

  V.Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija