• Netflix kreće sa blokadom deljenja naloga: Iskoristite ga maksimalno i pronađite skrivene filmove i serije

  Za one koji svoju lozinku za Netfliks dele dragim osobama ili najboljim prijateljima, ovo je kraj jedne ere – deljenje lozinke za Netfliks uskoro će postati teško, a sajt za striming je zapravo spreman da početkom 2023. tome stane na put, podseća nova.rs. U izveštaju o zaradi kompanije, Netfliks je najavio da će deljenje lozinki […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Netflix kreće sa blokadom deljenja naloga: Iskoristite ga maksimalno i pronađite skrivene filmove i serije

  Za one koji svoju lozinku za Netfliks dele dragim osobama ili najboljim prijateljima, ovo je kraj jedne ere – deljenje lozinke za Netfliks uskoro će postati teško, a sajt za striming je zapravo spreman da početkom 2023. tome stane na put, podseća nova.rs.

  U izveštaju o zaradi kompanije, Netfliks je najavio da će deljenje lozinki biti nedostupno početkom ove godine, verovatno pre marta, što će ograničiti istovremenu upotrebu Netfliks naloga izvan domaćinstva. Umesto toga, kompanija je fokusirana na promovisanje svoje plaćene opcije deljenja, kao i plana pretplate po nižoj ceni sa oglasima, piše Mashable.

  Netfliks je naveo da deljenje naloga, koje pripisuje više od 100 miliona domaćinstava, „potkopava njihovu dugoročnu sposobnost da investiraju i poboljšaju platformu, kao i da grade poslovanje“.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/kraj-deljenja-naloga-na-netfliksu-nije-jedina-losa-vest/

  Suzbijanje nije nova namera Netfliksa, ranije su testirane dodatne naknade i najavljivana naplata za zajedničke naloge još 2021.

  – Dok naši uslovi korišćenja ograničavaju korišćenje Netfliksa na domaćinstvo, shvatamo da je ovo promena za članove koji dele svoj nalog dele – navodi se u Netfliksovom izveštaju.

  Prema novim uslovima, jedan Netfliks nalog mogu da koriste oni koji žive pod jednim krovom, pridržavajući se najstrože definicije domaćinstva. Ovo je već testirano na tržištu Latinske Amerike, gde su oni koji dele lozinke morali da plate dodatno.

  Nova pravila su rezultirala nekim otkazivanjima, kaže Netfliks, ali kompanija očekuje da će „domaćinstva koja su dobijala lozinke“ poštovati nova pravila i uspostaviti sopstvene naloge, što bi na kraju poboljšalo prihod kompanije.

  Ostaje da se vidi da li će ljudi to zaista raditi ili ne – ali Netfliks se nada.

  Fotografija: Pixabay

  Posebni kodovi za pristup skrivenim serijama i filmovima

  Svima se dešava da ne možemo da pronađemo šta sledeće da gledamo, a ukoliko vam se to dešava i na Netfliksu, ne brinite, jer postoji trik da pronađete mnogo veći broj filmova i serija, a u pitanju su posebni kodovi, piše City magazin.

  Ovi kodovi se tiču žanrova i podžanrova i olakšavaju besomučno traganje za novim naslovom za gledanje. Oni su deo algoritma koji preporučuje ostvarenja korisnicima, ali mogu se koristiti i ručno i tako uštedeti vreme, piše City magazine.

  Na primer, kod za horor filmove smeštene u male gradove je 81496215, ali to je samo jedan od 36 hiljada kodova koji se mogu koristiti na Netfliksovom sajtu, ali ne i u aplikaciji. Puna lista može se naći na sajtu netflix-codes.com na kome postoji oko 20 kategorija podeljenih u puno subkategorija.

  Skrinšot dela stranice netflix-codes.com

  Kako koristiti kodove za Netflix?

  Najlakši način za korišćenje kodova je putem Better Browse ekstenzije za Chrome:

  Idite na Chrome Web Store i pretražite naziv Better Browse for Netflix

  Kliknite na Add to Chrome

  Kliknite na Add Extension

  Logujte se na Netflix u novom jezičku

  Tada bi trebalo da vidite novu opciju pod nazivom Browse All, pored My List.

  Pored toga, možete otići na sajt sa kodovima, pronaći žanr koji vas interesuje i kliknuti na broj, što će vas odvesti u nov jezičak sa tom pretragom.

  Možete i manuelno iskopirati taj kod i dodati ga na kraj ovog linka http://netflix.com/browse/genre/ i onda možete pretraživati tu sekciju.

  Fotografija: Pixabay

  Naslovna fotografija: dEEPAK
  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nikako-ne-kupujte-najjeftiniji-netfliksov-paket-mnogo-filmova-i-serija-je-izbaceno/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]