• Netflix planira da ograniči deljenje naloga

  Netflix je počeo da testira opciju koja će korisnicima onemogućiti besplatno deljenje svojih naloga i lozinki, već će to moći da čine samo uz određenu doplatu. Deljenje lozinki između korisnika za pristup Netflixu je već dugo zvanično zabranjeno po uslovima korišćenja. Ipak, to nije sprečilo mnoge korisnike da se koriste ovom metodom kako bi delili […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Netflix planira da ograniči deljenje naloga

  Netflix je počeo da testira opciju koja će korisnicima onemogućiti besplatno deljenje svojih naloga i lozinki, već će to moći da čine samo uz određenu doplatu.

  Deljenje lozinki između korisnika za pristup Netflixu je već dugo zvanično zabranjeno po uslovima korišćenja. Ipak, to nije sprečilo mnoge korisnike da se koriste ovom metodom kako bi delili troškove pretplate, a kompanija je izgleda odličila da toj praksi stane na put.

  Opcija će biti dostupna korisnicima u okviru „Standard“ i „Premium“ paketa, a testiranje uskoro počinje u nekoliko zemalja Južne i Centralne Amerike.

  Svaki od dodatih profila u sklopu opcije će imati sopstveni nalog i podatke za prijavu, kao i preporuke za gledanje generisane vlastitim ukusom.

  Pogledajte još:
  Netflix predstavio opciju koju su korisnici dugo tražili (13.04.2022.)
  Netflix ponovo podiže cene pretplate, prvo u Americi (16.02.2022.)
  Najbolji sajtovi za besplatno gledanje filmova i serija – legalno (27.03.2022.)

  Ubuduće, korisnici koji žele da dodaju osobe van svog domaćinstva, moraće da izdvajaju dodatnih 2,99 američkih dolara svakog meseca.

  – Poslednjih godinu dana radimo na opciji koji će omogućiti našim korisnicima da lako i bezbedno dele svoje naloge van domaćinstva uz minimalnu doplatu. Korisnicima „Standard“ i „Premium“ paketa će biti omogućeno dodavanje novih članova, a testiranje funkcije započinje u Čileu, Peruu i Kostariki – navodi se u saopštenju kompanije.

  Iz Netflixa su dodali da je bilo i određenih nesporazuma oko toga na koji način korisnici mogu deliti svoje naloge i profile i da je to negativno uticalo na poslovanje kompanije. Oni su istakli da ovakve prakse loše utiču na investiranje u nove filmove i serije u Netflix-ovoj produkciji.

  Netflix nije otkrio previše detalja o tome kako će tačno izgledati dodavanje drugih naloga, ali saznaćemo uskoro kako se opcija bude širila na ostale delove sveta.

  Ako se ovaj potez pokaže uspešnim, možemo očekivati od većine drugih servisa za gledanje filmova i serija da urade isto.

  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI