• Netflix uvodi reklame već krajem godine i to nije jedina loša vest

  Netflix uvodi paket podržan reklamama mnogo pre nego što se očekivalo, a to nije jedina novina. Kako saznaje Njujork Tajms iz beleške koju je kompanija poslala zaposlenima, Netflix će već krajem godine uvesti jeftiniju pretplatu sa reklamama. U belešci se navodi da kompanija imaju cilj da uvede oglase između oktobra i decembra ove godine, što […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Netflix uvodi reklame već krajem godine i to nije jedina loša vest

  Netflix uvodi paket podržan reklamama mnogo pre nego što se očekivalo, a to nije jedina novina.

  Kako saznaje Njujork Tajms iz beleške koju je kompanija poslala zaposlenima, Netflix će već krajem godine uvesti jeftiniju pretplatu sa reklamama. U belešci se navodi da kompanija imaju cilj da uvede oglase između oktobra i decembra ove godine, što je znatno pre nego što se očekivalo.

  Rid Hejsting, izvršni direktor Netflixa, je prošlog meseca najavio investitorima da će kompanija ispitati mogućnost uvođenja reklama u narednih godinu ili dve. Nedavna poruka zaposlenima ukazuje da je taj rok znatno kraći.

  – Plan je brz, ambiciozan i zahtevaće neke kompromis – navodi se u belešci.

  Nema više ni deljenja lozinki i naloga

  U belešci takođe piše da Netflix u isto vreme otpočinje suzbijanje deljenje lozinki i naloga među svojom bazom korisnika.

  Iz kompanije tvrde da ideja nije da se u potpunosti eliminiše deljenje naloga, već da se to čini uz određenu doplatu svakog meseca.

  – Mi ne pokušavamo da isključimo mogućnost deljenja naloga, ali ćemo vas zamoliti da platite malo više kako biste delili nalog sa drugima – ističe Greg Piters, glavni operativni direktor Netflixa.

  Netflix se suočava sa značajnim poslovnim izazovima u poslednje vreme.

  Prema izveštaju o zaradi u prvom kvartalu ove godine, popularni striming servis je izgubio 200.000 pretplatnika – što je prvi pad korisnika u poslednjoj deceniji.

  I to nije sve. Prema najnovijim projekcijama, očekuje se dalji pad od dva milina u narednim mesecima.

  Nakon vesti o padu broja korisnika, cene akcija Netflixa su naglo pale, izbrisavši otprilike 70 milijardi dolara tržišne kapitalizacije kompanije.

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/stize-jeftiniji-netflix-paket/

  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI