• Nezavisni sindikat prosvetnih radnika: Od sutra obustava rada u školama, hitno smeniti Ružića

  Glavni odbor Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) doneo je odluku da od sutra obustavi rad u svim školama. Odluka je doneta na osnovu Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, jer zaposlenima u prosveti preti neposredna opasnost po život i zdravlje. Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) zahteva hitnu smenu ministra prosvete Branka Ružića, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nezavisni sindikat prosvetnih radnika: Od sutra obustava rada u školama, hitno smeniti Ružića

  Glavni odbor Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) doneo je odluku da od sutra obustavi rad u svim školama.

  Odluka je doneta na osnovu Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, jer zaposlenima u prosveti preti neposredna opasnost po život i zdravlje.

  Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) zahteva hitnu smenu ministra prosvete Branka Ružića, zbog odgovornosti za današnju tragediju u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u kojoj je ubijeno osmoro dece i radnik

  Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) je više puta zahtevao od Ministarstva prosvete da umesto šminkanja postojećih propisa preduzme opsežne mere kako bi se podigla bezbednost u školama, što su ministar i ministarstvo ignorisali“, navodi se u saopštenju.

  Pre samo desetak dana, konkretne predloge i jasan stav o problemu bezbedednosti u školama, ministru Ružiću ponovio je predsednik sindikata Dušan Kokot, na javnoj raspravi o izmenama i dopunama Zakona o osnovama obrazovanja i vaspitanja u Palati Srbija.

  U prosveti se godinama štedi na kvalitetu: mnoge škole rade bez psihologa, pedagoga i drugog stručnog osoblja, direktori se postavljaju po političkoj pogodnosti, a ne po kvalitetu, nastavnom osoblju su propisima vezane ruke, a niskim primanjima suzbijena motivacija za pedagoški rad sa decom. Posledice su katastrofalne, a danas su postale očigledne i najširoj javnosti. –  piše Nezavisni sindikat.

  Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije izražava saučešće porodicama nastradalih, a povređenima želi brz i uspešan oporavak.

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  PROČLITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/mup-potvrdio-osmoro-dece-i-cuvar-ubijeni-u-pucnjavi-na-vracaru/?fbclid=IwAR1tXFTEGXNGPqQoqsy5DopZ3TbscV7MqSM1dWAANxxJlLRXXmzCKdwG2AM

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]