• Ni deca SNS odbornika neće da rade u javnom sektoru zbog niskih zarada

  Direktorica PU „Boško Buha“ Jelena Kresoja negirala je navode opozicije da kuhinja u novoizgrađenom objektu „Labud“ u Inđiji nije u funkciji, kao razlog što se obroci ne pripremaju u novoj kuhinji navela je nedostatak kadra. Na konstataciju da su kuvari deficitarni javila se odbornica SNS Anđelka Mlađan koja je kao potvrdu navela da je njen […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ni deca SNS odbornika neće da rade u javnom sektoru zbog niskih zarada

  Direktorica PU „Boško Buha“ Jelena Kresoja negirala je navode opozicije da kuhinja u novoizgrađenom objektu „Labud“ u Inđiji nije u funkciji, kao razlog što se obroci ne pripremaju u novoj kuhinji navela je nedostatak kadra. Na konstataciju da su kuvari deficitarni javila se odbornica SNS Anđelka Mlađan koja je kao potvrdu navela da je njen sin trebao da se zaposli kao kuvar u PU „Boško Buha“ ali je odustao zbog male zarade.

  Kresoja je objasnila iz kog razloga je vozilo za potrebe PU „Boško Buha“ preuređeno u vozilo za dostavu hrane po objektima ove ustanove i razlozima zašto ne funkcioniše kuhinja u novoizgrađenom vrtiću „Labud“.

  -Nije tačna informacija da kuhinja u objektu Labud ne funkcioniše, u njoj se priprema jedan deo obroka dok se kuvani obroci pripremaju u objektu Sunce. Razlog tome je nedostatak kuvara na tržištu. Nama trenutno nedostaju dva kuvara ali smo zato angažovali više servirki koje će nadomestiti te potrebe kako bi sva deca dobila obroke na vreme. – kazala je Kresoja.

  Kako bi „pojačala“ direktoricine tvrdnje o nedostatku kuvara, javila se odbornica Srpske napredne stranke tvrdeći da je njen sin trebao da se zaposli kao kuvar u PU „Boško Buha“

  -Što se tiče kuvara jako su deficitarni na tržištu i kod privatnika a naročito u državnim ustanovama. Moj sin je kuvar trebao je da počne,  premišljao se da li da počne da radi u vrtiću i skoro da je pristao. Međutim, privatnik mu ponudi dva i po puta veću platu i on se odluči da radi za veću platu. – kazala je odbornica SNS Anđelka Mlađan.

  U srednjoj školi „dr Đorđe Natošević“ u Inđiji koja pored ostalih smerova nudi i smer kuvar, za IN Medija kažu da svake godine ova škola primi 15 kuvara i da za taj zanat postoji mnogo veća potreba.

  -Deca su izuzetno zainteresovana za smer kuvar, svake godine pored 15 upisanih đaka u ovom smeru, javlja se potreba za proširenje. Škola sarađuje sa privatnim restoranima tako što deca tamo obavljaju praktičnu nastavu a deo učenika praksu odrađuje u školskom restoranu – potvrđuju iz ove škole.

  Na pitanje da li su ikada sarađivali sa PU „Boško Buha“ i da li su se iz ove ustanove ikada obraćali školi, u sekretarijatu škole kažu da nisu sigurni da li je do saradnje došlo.

  Na manjak kadra u javnom sektoru požalio se i predsednik opštine Vladimir Gak koji je na jednoj od prethodnih sednica lokalnog parlamenta kazao da „u javnom sektoru neće da rade visokoobrazovani ljudi za 60 hiljada dinara“.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija