• Ni nakon dve i po godine Skupština Vojvodine nije izabrala Antikorupcijsku komisiju

  Penzionisani policijski inspektor za privredni kriminal Siniša Janković uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Skupštine Vojvodine Ištvanu Pastoru u kojem ga je upitao zbog čega ni nakon dve i po godine nisu imenovani članovi Pokrajinske antikorupcijske komisije, piše Autonomija. Javni konkurs za izbor članova komisije pokrajinski organi objavili su maja 2019. godine, a prema rokovima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ni nakon dve i po godine Skupština Vojvodine nije izabrala Antikorupcijsku komisiju

  Penzionisani policijski inspektor za privredni kriminal Siniša Janković uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Skupštine Vojvodine Ištvanu Pastoru u kojem ga je upitao zbog čega ni nakon dve i po godine nisu imenovani članovi Pokrajinske antikorupcijske komisije, piše Autonomija.

  Javni konkurs za izbor članova komisije pokrajinski organi objavili su maja 2019. godine, a prema rokovima iz navedenog konkursa Skupština AP Vojvodine trebala je da od sredine jula 2019. razmatra i usvoji rang listu predloženih kandidata.

  – Kao što Vam je poznato, ni nakon dve godine i šest meseci Skupština AP Vojvodine nije razmatrala rang listu ni izabrala članove Pokrajinske antikorupcijske komisije. Šta je tome razlog ne znam, ali mogu da predpostavim. Svakako, to jejoš jedan dokaz da borba protiv političke korupcije nije ni malo laka – naveo je Janković u pismu.

  Poručio je Pastoru da, uprkos toj činjenici, „imajući poverenje u Vas lično, želim da Vas ohrabrim da učinite napor kako bi Skupština AP Vojvodine izabrala članove Pokrajinske antikorupcijske komisije“.

  S obzirom na to da sam jedan od kandidata, to nikako ne znači da treba da budem u privilegovanom položaju u odnosu na ostale rangirane kandidate. Naprotiv, to znači, da ukoliko se u razumnom, ali najkraćem roku ne osnuje Pokrajinska antikorupcijska komisija, onda Vas molim da ovo pismo smatrate kao moje odustajanje od kandidature“, napisao je Janković.

  Siniša Janković tokom karijere bio je u Radnoj grupi MUP-a Srbije za 24 sporne privatizacije. Nakon penzionisanja postao je građanski aktivista i član je Instituta za istraživanje korupcije „Kareja“.

  Naslovna fotografija: skupstinavojvodine.gov.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina