Nije ljudski ali je napredno

Categories Inđija, VESTIPosted on

Muž šefice odborničke grupe SNS u periodu 2016 – 2020 godine i sadašnje poslanice u Pokrajinskoj vladi Radmila Mitrović u inđijskom Domu zdravlja ovog vikenda demonstrirao je bahatost nad pacijentima koji su čekali na primanje terapije.

Dragan Mitrović, muž pomenute SNS visokopozicionirane funkcionerke, inače zaposlen u Domu zdravlja na mestu „IT Podrška“, naočigled svih pacijenata kojih je u tom trenutku bilo desetak, ušao je u čekaonicu, ulazio iz ordinacije u ordinaciju dok ga je čekao stariji čovek koga je on doveo.

Bez ikakvog obraćanja osoblju ili pacijentima Mitrović je kao da je reč o njegovoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi, za vreme pauze, šetao po ordinacijama i na kraju uveo starijeg gospodina preko svakog reda ili bilo čije dozvole.

U tom trenutku u čekaonici su bile dve žene koje su teško disale i čekale su svoj red na infuziju, tri starija čoveka koji su čekali previjanje, žena koja je očajnički čekala kraj pauze da bi joj lekari pomogli oko bolesne ćerke, sva u suzama i panici žena je čekala, stariji gospodin koji je čekao da dobije infuziju, mladić za injekciju, mlada devojka koja je takođe čekala injekciju u tom trenutku u čekaonici je bio i novinar IN Medija, kao pacijent koji čeka terapiju.

Mimo svih pacijenata i protokola drčno i uzdignute glave promarširao je Mitrović vođen pravom za koje samo on zna da ima dok su pacijenti nemo posmatrali šta se dešava.

Ćutalo je i osoblje, kao da je sasvim normalno i očekivano da se na tom mestu pokaže čije je zdravlje vredno manje ili više, ko je moćan i može da otvara sva vrata.

Potom je prijem pacijenata krenuo planiranim redom za pacijenta bez poslaničkog imuniteta.

AUTOR: Verica Marinčić

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *