• Nikita Milivojević: Šekspir festival u dva poluvremena, letnje i jesenje

  Deveto izdanje „Šekspir festivala“ biće održano od 1. do 5. Jula u Vili Stanković u Čortanovcima, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj prvi put mimo Vile Stanković, tačnije u Vinariji Šapat u Novom Slankamenu. Deveti „Šekspir festival“ u organizaciji Itaka art Centra biće održan od 1. do 5. jula, tradicionalno, na prostoru Vile Stanković […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nikita Milivojević: Šekspir festival u dva poluvremena, letnje i jesenje

  Deveto izdanje „Šekspir festivala“ biće održano od 1. do 5. Jula u Vili Stanković u Čortanovcima, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj prvi put mimo Vile Stanković, tačnije u Vinariji Šapat u Novom Slankamenu.

  Deveti „Šekspir festival“ u organizaciji Itaka art Centra biće održan od 1. do 5. jula, tradicionalno, na prostoru Vile Stanković u Čortanovcima.

  Povezane vesti:

  Šekspir festival 2022. godine

  U okviru festivala biće prikazano ukupno sedam predstava, četiri predstave od 1. do 4. jula u Čortanovcima u Vili Stanković, a tri na jesen u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

  Prvi put od osnivanja, Šekspir festival će biti otvoren plesnom predstavom “Hamlet” u izvođenju međunarodno priznate italijanske plesne trupe “imperfect DANCERS COMPANY” koja je svoj repertoar proteklih godina predstavila širom sveta, a upravo sa “Hamlet”-om su gostovali na mnogim značajnim svetskim festivalima.  Plesna predstava otvara festival 1. Jula od 20 sati.

  Kao deo pratećeg programa festivala biće održana promocija monografije “Nikita Milivojević – JA OVDE SILAZIM” Olivere Milošević u izdanju Akademije umetnosti Novi Sad, Pozorišnog muzeja Vojvodine i Itaka art centra u Inđiji, 5. jula u Narodnoj biblioteci „dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, od 19:30 sati. Objavljivanje knjige pomogli su: Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Opština Inđija i Šabačko pozorište.

  „Romeo i Julija i druge katastrofalne ljubavi“ iz Norveške proglašen je najboljim na konkursu za najoriginalniji umetnički koncept Šekspirovog dela „ShakeSPHERE 2021/2022“ Evropske mreže Šekspir festivala čime je stekao pravo učešća na Gdanjsk Šekspir festivalu, Кrajova Šekspir festivalu, Helsingor Hamlet scenen festivalu i Šekspir festival u Srbiji, saopštili su organizatori.

  Prvi deo „Šekspir festivala zatvara predstava „Hamlet – Evidencija zločina jedne monarhije“ rediteljke Livije Pandur u izvođenju Кazališta Marina Držića iz Dubrovnika.

  Кako je najavljeno, drugi deo „Šekspir festivala“ predviđen je za oktobar i novembar, a obeležiće ga predstava “Makbet” u režiji Nikite Milivojevića. U ovoj novoj ambicioznoj produkciji Šekspir festivala učestvuju i Srpsko narodno pozorište, Beogradsko dramsko pozorište, festival Grad Teatar Budva i Novosadsko pozorište.Premijera ove predstave će biti 16. avgusta u Budvi, a novosadska premijera, u okviru Šekspir festivala, 23. oktobra u Srpkom narodnom pozorištu. 

  Ovaj deo festivala predviđa i dolazak britanske pozorišne trupe „Forsd entertejnment“ koja u predstavi „Sabrana dela: Sa Šekspirom za stolom“ sa šest izvođača stvara sažete verzije svih Šekspirovih komada koristeći kolekciju svakodnevnih predmeta na pozornici koju predstavlja jedan običan sto. Zanimljiva koncepcija kada se sedam dana za redom igra 36 Šekspirovih predstava – pet dnevno u trajanju od po 40 minuta.

  „Šekspir festival“ u završnicu ulazi premijerom predstave „Makbet“ u režiji Milivojevića, u produkciji „Šekspir festivala“ uz učešće Srpskog narodnog pozorišta, Beogradskog dramskog pozorište, festivala Grad Teatar Budva i Novosadskog pozorište, dok će u oktobru Pozorište lektira „Vladimir Jevtović“ predstavu „Romeo i Julija“ izvesti za srednjoškolce opštine Inđija.

  IN Medija

  Više o Vinariji Šapat:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/izgradnja-vodovodne-mreze-do-vinarije-koja-je-u-vlasnistvu-milenijum-tima/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura