• Nova BIOS ažuriranja radi lakše podrške za Windows 11

  Ako koristite unapred izgrađen dekstop ili laptop napravljen u poslednje tri ili četiri godine, Windows 11 novi bezbednosni zahtevi ne bi trebalo da prave problem. Svi bezbednosni zahtevi za novi operativni sistem biće podrazumevano uključeni u BIOS-u novim ažuriranjem proizvođača. Ovo znači da će računari i laptopovi automatski uključivati TPM 2.0 i druge sigurnosne zahteve, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nova BIOS ažuriranja radi lakše podrške za Windows 11

  Ako koristite unapred izgrađen dekstop ili laptop napravljen u poslednje tri ili četiri godine, Windows 11 novi bezbednosni zahtevi ne bi trebalo da prave problem.

  Svi bezbednosni zahtevi za novi operativni sistem biće podrazumevano uključeni u BIOS-u novim ažuriranjem proizvođača.

  Ovo znači da će računari i laptopovi automatski uključivati TPM 2.0 i druge sigurnosne zahteve, s obzirom da su funkcije poput Trusted Platform Module (TPM) često podrazumevano onemogućene.

  Iako obično nije teško uključiti TPM ručno, svaki proizvođač drži ovu stavku na drugom mestu, a način uključivanja razlikuje se u zavisnosti od toga da li koristite Intel ili AMD procesor i od matične ploče koju posedujete.

  ASRock je jedna od kompanija koja je već objavila ažuriranje za svoje novije matične ploče. Očekuje se i od drugih proizvođača da urade isto uskoro.

  U praksi ovo znači da će novije matične ploče podržati Windows 11 bez potrebe za dodatnim radom, a ove postavke su važne da budu podrazumevano uključene, jer nestanak struje ili promena konfiguracije mogu da resetuju BIOS na podrazumevana podešavanja i vežno je da čak i tada budu uključene stvari od kojih novi OS zavisi.

  Stefan Simonović

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA