• Novac za saniranje štete od nevremena dobija 11.000 domaćinstava

  Vlada Srbije usvojila je Uredbu kojom će oko 11.000 domaćinstava dobiti bespovratnu novčanu pomoć za saniranje štete od nevremena, piše Nova ekonomija. Srbiju je između 19. i 22. jula pogodilo više nepogoda sa jakim pljuskovima, olujnim udarima vetra, kao i krupnim gradom veličine od dva do pet centimetara prečnika, navela je Vlada Srbije u saopštenju. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novac za saniranje štete od nevremena dobija 11.000 domaćinstava

  Vlada Srbije usvojila je Uredbu kojom će oko 11.000 domaćinstava dobiti bespovratnu novčanu pomoć za saniranje štete od nevremena, piše Nova ekonomija.

  Srbiju je između 19. i 22. jula pogodilo više nepogoda sa jakim pljuskovima, olujnim udarima vetra, kao i krupnim gradom veličine od dva do pet centimetara prečnika, navela je Vlada Srbije u saopštenju.

  Uredba će stupiti na snagu i pre zakonom utvrđenog roka kako bi se građanima čiji su objekti oštećeni u što kraćem roku pružila neophodna pomoć.

  U saopštenju se navodi da su to objekti koji su svrstani u šestu kategoriju oštećenja, u skladu sa Uputstvom o jedinstvenoj metodologiji za procenu štete od elementarnih nepogoda, a prema do sada preliminarno prikupljenim podacima.

  Stanje elementarne nepogode zbog nevremena koje je pogodilo zemlju proglašeno je na teritoriji 28 jedinica lokalne samouprave.

  Izvor: Nova ekonomija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija