• Nove cene goriva, evro dizel skuplji 11 dinara

  Nova maksimalna cena evro dizela je 198 dinara, a benzina – evro premijum BMB 95 – 176,05 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, ove cene važiće do petka 1. aprila u 15 sati. I dok je cena benzina ostala nepromenjena i u narednih sedam dana, cena evro dizela veća je za gotovo 11 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nove cene goriva, evro dizel skuplji 11 dinara

  Nova maksimalna cena evro dizela je 198 dinara, a benzina – evro premijum BMB 95 – 176,05 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, ove cene važiće do petka 1. aprila u 15 sati.

  I dok je cena benzina ostala nepromenjena i u narednih sedam dana, cena evro dizela veća je za gotovo 11 dinara po litri, što je za oko 6% skuplje u odnosu na prošlu nedelju. Prošle nedelje cene bile su utvrđene na nivou od 187,23 dinara za evro dizel, i 176,05 dinara za BMB 95.

  Vlada je propisala kako se utvrđuje maksimalna cena goriva, najviša maloprodajna cena evro dizela može da bude prosečna veleprodajna cena uvećana za šest dinara. Isti princip važi i za maksimalnu cenu evro premijuma BMB 95.

  Naknadnom izmenom ove iste uredbe, omogućeno je da gorivo može da se sipa u kanistere, za razliku od rešenje da je moguće gorivo točiti isključivo u rezervoare.

  Cena dizela za poljoprivrednike i dalje je fiksirana na 179 dinara.

  Benzinske pumpe, kako navodi Ministarstvo trgovine „dužne su da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici ministarstva“.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija