„Nove manifestacije“ koje najavljuje vlast bile su u Inđiji pre više od 10 godina

Lokalna samouprava je najavila „bogatiji i raznovrsniji“ novogodišnji sadržaj za građane Inđije u narednoj zimskoj sezoni. Ono što se u budžetskim odvajanjima vidi, aktivnosti koje su planirane su plagijatorski projekti koji su realizovani i osmišljeni pre deceniju i po, potom ukinuti 2017. godine, da bi se na zimu 2022. godine vratile kao „novina“. Opština Inđija […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
„Nove manifestacije“ koje najavljuje vlast bile su u Inđiji pre više od 10 godina

Lokalna samouprava je najavila „bogatiji i raznovrsniji“ novogodišnji sadržaj za građane Inđije u narednoj zimskoj sezoni. Ono što se u budžetskim odvajanjima vidi, aktivnosti koje su planirane su plagijatorski projekti koji su realizovani i osmišljeni pre deceniju i po, potom ukinuti 2017. godine, da bi se na zimu 2022. godine vratile kao „novina“.

Opština Inđija najavila je da su već u planu pripreme za sledeću zimsku sezonu i aktivnosti vezane za novogodišnje i božićne praznike. Lokalne vlasti nisu propustile priliku da pomenu kako „za razliku od ostalih opština i gradova koji organizuju novogodišnje koncerte “ oni akcenat stavljaju na klizalište i ostale sadržaje u sklopu toga. Ono što lokalna samouprava nije napomenula je da Inđija nije imala manifestacije u vidu koncerata za novogodišnje praznike unazad par decenija, te takav odnos prema novcu građana nije novina nego tradicija koju su nastavili i nasledili od prethodnih vlasti.

U planu budžeta za 2022. godinu je i „Novogodišnje sokače“, koje opet nije novost za stanovnike Inđije, nego nasleđena manifestacija koja je ukinuta od 2017. godine da bi veliki povratak dočekala u 2022. godini. Razlika između nekadašnje manifestacije i novoplanirane je u nazivu, nekada „Naše sokače“ preimenaovano je u „Novogodišnje sokače“.

Povodom novogodišnjih praznika, u centru Inđije na trgu kod pošte, Turistička organizacija opštine Indija i Kulturni centar Indije, pod pokroviteljstvom opštine, još 2009. godine su postavili mini etno selo „Naše sokače“. Tih godina, od 23. decembra pa do kraja meseca, u sremačkim kućicama prodavali su se namenski izrađeni suveniri, slatkiši, medenjaci, med, dekorativne sveće, novogodišnji ukrasi i čestitke, a tokom dana program su upotpunjavali brojni sadržaji za decu (dečije predstave, klovnovi, mađioničari, animatori). „Naše sokače“ je radilo u toku Božićnih praznika, tačnije od 1. do 6. januara. Uz bogat kulturno-umetnički program, s akcentom na etno tradiciju, običaje i multikulturalnost opštine Inđija, manifestacija je bila prilagođena celoj porodici.

Foto: Novogodišnji sokak 2015. godina

Ista manifestacija, ali sada pod nazivom „Novogodišnje sokače“, našla se u budžetu opštine Inđija za 2022. godinu. Za njeno realizovanje predviđeno je 2 miliona dinara, što uz klizalište, za koje odlazi 8 miliona, čini 10 miliona dinara koje će građani Inđije platiti iz budžeta za naredne novogodišnje i božićne praznike.

I najava lokalnih vlasti da je „već počelo planiranje aktivnosti za narednu sezonu“ svakako nije novina, jer se budžet kreira upravo prema planovima i priorietima, a potom se određuje visina ulaganja. Te bi po logici stvari već predviđena dva miliona dinara trebalo da su isplanirana i obrazložena pre usvajanja budžeta za 2022. godinu.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Vodovod demantuje navode Gorana Ješića

JKP Vodovod I kanalizacija demantovao je u svom saopštenju navode nekadašnjeg predsednikaOpštine Inđija Gorana Ješića da se u Inđiji nije kontrolisao kvalitet vode u poslednjh pet godina. Ukazujući na propuste vlasti, Ješić je, na tribini koaicije „Srbija protiv nasilja“, izneo podatak da inđinčani piju nezdravu vodu a da ih vlast o tome ne obaveštava.

Gak: Nikad nisam rekao biće nova škola nego biće rešeno pitanje škole u Jarkovcima

Nove prostorije škole u Jarkovcima biće stavljene u upotrebu u poslednjoj nedelji pred izbore. Predstojeća adaptacija predstavlja rešenje samo jednog dela problemai a u Jarkovcima je planirana izgradnja još jednog objekta za koji se sa sigurnošću ne može znati da li će biti vrtić ili škola ali ni tačan datum ove investicije, najavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Milica Đurđević Stamenovski posetila Banstol

Nosilac liste „Nacionalno okupljanje“ Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Hram Blage Marije u naselju Banstol kod Inđije i rekla da će koalicija Zavetnika i Dveri voditi računa o krajiškim Srbima i uslovima u kojima žive.

Ne ćuti Kulturni centar, ćuti Ružica Jovanović

Iako se sama javila za reč na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta i ponudila da njen rad bude proveren u ličnom razgovoru na bilo koju temu o radu ove Ustanove, Ružica Jovanović je svoju reč pogazila nakon tri dana računajući i vikend.