• „Nove manifestacije“ koje najavljuje vlast bile su u Inđiji pre više od 10 godina

  Lokalna samouprava je najavila „bogatiji i raznovrsniji“ novogodišnji sadržaj za građane Inđije u narednoj zimskoj sezoni. Ono što se u budžetskim odvajanjima vidi, aktivnosti koje su planirane su plagijatorski projekti koji su realizovani i osmišljeni pre deceniju i po, potom ukinuti 2017. godine, da bi se na zimu 2022. godine vratile kao „novina“. Opština Inđija […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Nove manifestacije“ koje najavljuje vlast bile su u Inđiji pre više od 10 godina

  Lokalna samouprava je najavila „bogatiji i raznovrsniji“ novogodišnji sadržaj za građane Inđije u narednoj zimskoj sezoni. Ono što se u budžetskim odvajanjima vidi, aktivnosti koje su planirane su plagijatorski projekti koji su realizovani i osmišljeni pre deceniju i po, potom ukinuti 2017. godine, da bi se na zimu 2022. godine vratile kao „novina“.

  Opština Inđija najavila je da su već u planu pripreme za sledeću zimsku sezonu i aktivnosti vezane za novogodišnje i božićne praznike. Lokalne vlasti nisu propustile priliku da pomenu kako „za razliku od ostalih opština i gradova koji organizuju novogodišnje koncerte “ oni akcenat stavljaju na klizalište i ostale sadržaje u sklopu toga. Ono što lokalna samouprava nije napomenula je da Inđija nije imala manifestacije u vidu koncerata za novogodišnje praznike unazad par decenija, te takav odnos prema novcu građana nije novina nego tradicija koju su nastavili i nasledili od prethodnih vlasti.

  U planu budžeta za 2022. godinu je i „Novogodišnje sokače“, koje opet nije novost za stanovnike Inđije, nego nasleđena manifestacija koja je ukinuta od 2017. godine da bi veliki povratak dočekala u 2022. godini. Razlika između nekadašnje manifestacije i novoplanirane je u nazivu, nekada „Naše sokače“ preimenaovano je u „Novogodišnje sokače“.

  Povodom novogodišnjih praznika, u centru Inđije na trgu kod pošte, Turistička organizacija opštine Indija i Kulturni centar Indije, pod pokroviteljstvom opštine, još 2009. godine su postavili mini etno selo „Naše sokače“. Tih godina, od 23. decembra pa do kraja meseca, u sremačkim kućicama prodavali su se namenski izrađeni suveniri, slatkiši, medenjaci, med, dekorativne sveće, novogodišnji ukrasi i čestitke, a tokom dana program su upotpunjavali brojni sadržaji za decu (dečije predstave, klovnovi, mađioničari, animatori). „Naše sokače“ je radilo u toku Božićnih praznika, tačnije od 1. do 6. januara. Uz bogat kulturno-umetnički program, s akcentom na etno tradiciju, običaje i multikulturalnost opštine Inđija, manifestacija je bila prilagođena celoj porodici.

  Foto: Novogodišnji sokak 2015. godina

  Ista manifestacija, ali sada pod nazivom „Novogodišnje sokače“, našla se u budžetu opštine Inđija za 2022. godinu. Za njeno realizovanje predviđeno je 2 miliona dinara, što uz klizalište, za koje odlazi 8 miliona, čini 10 miliona dinara koje će građani Inđije platiti iz budžeta za naredne novogodišnje i božićne praznike.

  I najava lokalnih vlasti da je „već počelo planiranje aktivnosti za narednu sezonu“ svakako nije novina, jer se budžet kreira upravo prema planovima i priorietima, a potom se određuje visina ulaganja. Te bi po logici stvari već predviđena dva miliona dinara trebalo da su isplanirana i obrazložena pre usvajanja budžeta za 2022. godinu.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija