• Nove mere za podsticaj rađanja od septembra

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do početka septembra biti donete nove mere za podsticanje rađanja. Uz to, „važno je da dalje uprostimo i debirokratizujemo procedure za vantelesnu oplodnju (i) da povećamo broj godina za koje finansiramo telesnu oplodnju“, rekao je on. Vučić je rekao da očekuje da će finansijski i drugi podsticaji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nove mere za podsticaj rađanja od septembra

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do početka septembra biti donete nove mere za podsticanje rađanja.

  Uz to, „važno je da dalje uprostimo i debirokratizujemo procedure za vantelesnu oplodnju (i) da povećamo broj godina za koje finansiramo telesnu oplodnju“, rekao je on.

  Vučić je rekao da očekuje da će finansijski i drugi podsticaji „bar donekle“ pomoći da bude više dece. Rekao je da se najmanje dece rađa gde žive najbogatiji u Srbiji, a dece je više u siromašnim krajevima.

  Kako je pojasnio, reč je o tri promene, a to su uvećane novčane naknade za trudnice i porodilje, zatim rešavanje određenih zakonskih poteškoća koje se tiču rada trudnica i porodilja, te uprošćavanje birokratskih procedura za vantelesnu oplodnju.

  Rekao je da je podsticanje rađanja i nataliteta jedna od nacionalnih prioriteta i da najava davanja 5.000 evra za novorođeno dete nema veze sa politikom već sa tim da moramo da razmišljamo šta će biti u budućnosti.

  Izvor: Tanjug / Beta

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija