• Novi Karlovci: Peticija za izgradnju vrtića

  Roditelji dece iz Novih Karlovaca organizuju akciju prikupljanja potpisa za peticiju „izgradnja vrtića“ u kojoj zahtevaju preciziranje datuma o izgradnji vrtića u ovom selu. Prikupljanje potpisa najavili su za sredu 28. decembar u Novim Karlovcima i subotu 31.decembar u Inđiji. Direktorica PU „Boško Buha“ Jelena Kresoja za IN Medija kaže da je izrada projektne dokumentacije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi Karlovci: Peticija za izgradnju vrtića

  Roditelji dece iz Novih Karlovaca organizuju akciju prikupljanja potpisa za peticiju „izgradnja vrtića“ u kojoj zahtevaju preciziranje datuma o izgradnji vrtića u ovom selu. Prikupljanje potpisa najavili su za sredu 28. decembar u Novim Karlovcima i subotu 31.decembar u Inđiji. Direktorica PU „Boško Buha“ Jelena Kresoja za IN Medija kaže da je izrada projektne dokumentacije savetu roditelja iznesena kao prioritet ove ustanove i da se kao takav našao u nacrtu budžeta za 2023. godinu.

  Projekat „izgradnja vrtića u Novim Karlovcima“ našao se u nacrtu budžeta i za 2023. godinu za te name predloženo je budžetsko izdvajanje od 1,5 miliona dinara. Usvajanje budžeta za narednu godinu naći će se na dnevnom redu sednice lokalnog parlamenta u petak 30.decembra. Roditelji dece koja pohađaju vrtić u Novim Karlovcima nisu zadovoljni takvom raspodelom te u sredu 28. i u subotu 31. decembra organizuju prikupjanje potpisa za peticiju „izgradnja vrtića u Novim Karlovcima“ u kojoj traže da se u najkraćem roku otpočne pokretanje izgradnje vrtića u ovom selu sa tačno navedenim datumom završetka gradnje.

  Foto: prostorije vrtića u Novim Karlovcima

  -Zbog odlaganja izrade projektne dokumentacije a samim tim i izgradnje vrtića u Novim Кarlovcima, mi dole potpisani građani zahtevamo da se odgovorni obavežu datumom za izgradnju preko potrebnog vrtića.Zahtevamo da vrtić bude izgrađen u što kraćem roku i da se što pre počne sa izradom projektne dokumentacije.- kaže se u peticiji roditelja.

  U daljem tekstu peticije se navode obrazloženja zahteva kao što je mali i neuslovni prostor, dotrajale instalacije i vlaga.

  Objekat u kome se nalaze deca u Novim Krlovcima pripada zemljoradničkoj zadruzi i dat je na korišćenje PU „Boško Buha“ , kaže za IN Medija direktorica Jelena Kresoja, i dodaje da je izgradnja vrtića u Novim Karlovcima prioritet i da je kao takav iznet na savetu roditelja septembra ove godine i uvršten u budžet za 2023. godinu.

  -Mi smo na savetu roditelja predstavili razvojni plan ustanove u kome je kao prioritet navedena izrada projekta izgradnje vrtića. Roditeljima je nakon toga poslat zapisnik sa pomenutog sastanka. Mi smo svesni u kakvom je stanju objekat ali da bi se realizovao zajednički cilj postoje procedure. – kazala je Kresoja.

  Foto: prostorije vrtića u Novim Karlovcima

  Roditelji, sa druge strane strahuju za bezbednost svoje dece ali i očekuju bolje uslove za boravak mališana.

  -U septembru je na savetu roditelja obećan projekat i mi smo poverovali na reč da će to biti ispunjeno, tek sad saznajemo da je to u budžetu za narednu godinu. Samo projekat, ne i i zgradnja- kaže za IN Medija jedan od roditelja.

  Direktorica vrtića potvrđuje da je do sastanka došlo i da je kao prioritet naznačena izrada projektne dokumentacije ali da nije obećano da će otpočeti izgradnja objekta.

  -Roditelji su čuli ono što bi želeli da se desi, izgradnja objekta, ali to je procedura. Prvo mora da se izradi projekat, da bude usvojen, da se opredeli novac za izgradnju pa redom. Naš je cilj da to ostvarimo ali takva obećanja ne može im niko dati da će biti iduće godine. – objasnila je ona.

  Kresoja je rekla da dok do izgradnje novog vrtića ne dođe, oni kao ustanova ulažu napore da deci obezbede bolje uslove u postoru kojim raspolažu.

  -Novi Karlovci zaista imaju potrebu za većim prostorom i naravno za novim objektom. Dok se to ne realizje mi smo pripremnu grupu prebacili u školu da bi dve grupe mlađih od 5,5 godina imali više prostora. – rekla je Kresoja.

  Ono što roditelji zameraju je obećanje izgradnje vrtića godinama u nazad, činjenica jeste da je projekat izgradnje vrtića u Novim Karlovcima stalna stavka budžeta od 2017. godine.

  Foto: dvorište vrtića u Novim Karlovcima

  Lokalna samouprava svake godine obaveštava građane o „javnoj raspravi o nacrtu budžeta“ na kojoj građani imaju priliku da iznesu svoja neslaganja ili prioritete za narednu budžetsku godinu, ali se toj raspravi tradicionalno građani ne odazivaju. Roditelji dece u Novim Karlovcima kažu da su verovali na datu reč te je to razlog zbog kog nisu prisustvovali javnoj raspravi o nacrtu budžeta za 2023. godinu.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gradjani-nezainteresovani-za-odluke-koje-donosi-skupstina-opstine/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]