• Novi Nintendo Switch: Vreme je za OLED

  Nove verzije konzola znaju biti zbunjujuće za kupce. Naročito kada niste sigurni da li su promene zapravo korisne ili ne. Na svu sreću, Nintendo se ovoga puta potrudio da stvari budu jednostavne: Ukoliko vas zanima ekran, novi Switch je za vas. Nije 4K, kao Sony Playstation 5 ili Xbox Serija X, ali svakako izgleda bolje. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi Nintendo Switch: Vreme je za OLED

  Nove verzije konzola znaju biti zbunjujuće za kupce. Naročito kada niste sigurni da li su promene zapravo korisne ili ne.

  Na svu sreću, Nintendo se ovoga puta potrudio da stvari budu jednostavne: Ukoliko vas zanima ekran, novi Switch je za vas. Nije 4K, kao Sony Playstation 5 ili Xbox Serija X, ali svakako izgleda bolje.

  Novi Nintendo Switch OLED je skoro identičan verziji iz 2017. godine. Ima isti interfejs, iste kontrole, iste igre, čak ni performanse nisu promenjene. Nema poboljšani FPS, niti rezoluciju, ali ima ugrađenu OLED tehnologiju i veću memoriju, kao i par softverskih poboljšanja.

  Spisak svih promena:
  ~10% veći ekran
  Ekran koristi OLED tehnologiju (prethodni modeli su koristili LCD)
  „Vivid mode“, bolji prikaz boja u tablet režimu
  Duplirana osnovna memorija, sa 32GB na 64GB
  Poboljšane, čvršće šarke
  Stanica za TV sada ima ugrađeni RJ45 (internet) konektor

  Iako je glavna nova karakteristika OLED, novi Switch ne dolazi sa novim HDR tehnologijama, već su sve igre u standardnom SDR režimu, ipak prikaz boja je drastično poboljšan u odnosu na prethodni model.

  Switch OLED ima novi „vivid mode“ koji razdvaja hladne i tople tonove na slici, te bela boja izgleda bolje i stvara nešto bolji kontrast.

  Iako je OLED tehnologija „teža“ za bateriju uređaja od LCD, dobra vest je da novi Switch ima isto trajanje baterije kao prethodni model.

  Nove promene vredne samo u tablet režimu

  Ukoliko svoj Switch koristite uglavnom na TV, novi model vam neće doneti nikakve novine, osim internet ulaza koji svakako možete nadoknaditi adapterima koji su dostupni.

  Razlika nastaje ukoliko ga koristite u „tablet“ režimu, gde će razlika u prikazu biti primetna, ali svakako 50 američkih dolara skuplja. Cena kod nas će biti uskoro poznata.

  Stefan Simonović

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA