• Novi objekti u Keltskom selu, otvaranje 7. maja

  Svečano otvaranje Keltskog sela i prezentacija novih objekata zakazani su za 7. maj, piše Blic. U selu je u toku izgradnja novih objekata, a kako se navodi, radovi su u završnoj fazi. Trenutno se gradi letnja pozornica sa 150 mesta, pokriva se platforma iznad jezera, gradi se nova kuhinja, postavlja ozvučenja i dekorativna rasveta, a […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi objekti u Keltskom selu, otvaranje 7. maja

  Svečano otvaranje Keltskog sela i prezentacija novih objekata zakazani su za 7. maj, piše Blic.

  U selu je u toku izgradnja novih objekata, a kako se navodi, radovi su u završnoj fazi.

  Trenutno se gradi letnja pozornica sa 150 mesta, pokriva se platforma iznad jezera, gradi se nova kuhinja, postavlja ozvučenja i dekorativna rasveta, a paralelno se priprema i potpuna promena postavke u muzeju.

  Skordisci, ratničko keltsko pleme iz 3. veka p. n. e., naseljavalo je nekadašnje područje rimske provincije Panonije, oko reka Dunav, Sava i Drava i bilo najmoćnije na centralnom Balkanu. Poznato je da su Kelti imali svoju prapostojbinu u ovim krajevima, pogotovo u Krčedinu, gde je pronađen njihov novac, ali su nadležni iz Turističke organizacije opštine Inđija odlučili da atraktivnu turističku destinaciju naprave baš u gradu, podseća Blic.

  U Keltskom selu već se nalazi nekoliko kuća od kamena i drveta, sa trščanim krovovima i detaljima koje prikazuju nekadašnji način života Kelta na ovim prostorima. Neke od njih su iznad zemlje, dok su druge ukopane, poput pekare.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura