• Novi protest „Srbija protiv nasilja“ u subotu u Beogradu: Šetaće se do RTS-a i REM-a

  Protest „Srbija protiv nasilja“, 17. po redu, održaće se u subotu, 26. avgusta u Beogradu. Posle okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, protestovaće se ispred obližnje zgrade RTS-a i sedišta REM. Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je rekao da će ispred zgrade Radio-televizije Srbije govore održati predstavnica Sindikata „Nezavisnost“ Vesna Vojvodić i profesorka iz Zrenjanina […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi protest „Srbija protiv nasilja“ u subotu u Beogradu: Šetaće se do RTS-a i REM-a

  Protest „Srbija protiv nasilja“, 17. po redu, održaće se u subotu, 26. avgusta u Beogradu.

  Posle okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, protestovaće se ispred obližnje zgrade RTS-a i sedišta REM.

  Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je rekao da će ispred zgrade Radio-televizije Srbije govore održati predstavnica Sindikata „Nezavisnost“ Vesna Vojvodić i profesorka iz Zrenjanina Senka Jankov, kažnjena smanjenjem plate posle suspenzije zbog podrške protestu.

  Od zgrade RTS-a protestna kolona će potom do sedišta REM-a na Trgu Nikole Pašića gde će se protest završiti govorom Milice Kostin, studentkinje Pravnog fakulteta, rekao je Lutovac.

   On je najavio da će se govoriti i o Ustavnom sudu koji je „već 12 godina na kolektivnom odmoru i ne obraća pažnju na ono što se dešava oko nas, a naročito šta radi predsednik Srbije“.

  Lutovac je kazao da je tema i ovog protesta prosveta i kako se prema njoj odnose mediji, a izneo je da su kompleti školskih udžbenika 17 odsto skuplji nego prošle godine.

  Govorio je i o radu RTS-a i ocenio da „nastavlja po starom“ uprkos protestima čiji je jedan od zahteva smenjivanje rukovodstva te kuće.

  Naveo je da je poslednja vest RTS u kojoj se pominje Demokratska stranka iz 2020. godine, a prethodna je bila 2019. Okupljanje je u 19 časova.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija