• Novi Sad: Ekološki aktivisti blokirali put ka Ribarskom ostrvu da zaustave građevinske mašine

  Ekološki aktivisti blokirali su jutros oko 9 sati put ka Ribarskom ostrvu u Novom Sadu, kako bi sprečili građevinske mašine da otpočnu pripremne radove na izgradnji četvrtog mosta preko Dunava u tom gradu, javlja Autonomija. Oni su objasnili da su to uradili “zbog najavljenog dolaska mašina kompanije Milenijum tima, koje su praćene jakim policijskim snagama”. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi Sad: Ekološki aktivisti blokirali put ka Ribarskom ostrvu da zaustave građevinske mašine

  Ekološki aktivisti blokirali su jutros oko 9 sati put ka Ribarskom ostrvu u Novom Sadu, kako bi sprečili građevinske mašine da otpočnu pripremne radove na izgradnji četvrtog mosta preko Dunava u tom gradu, javlja Autonomija.

  Oni su objasnili da su to uradili “zbog najavljenog dolaska mašina kompanije Milenijum tima, koje su praćene jakim policijskim snagama”.

  Na put su postavili granje, gajbe, palete i druge predmete i razvili veliki transparent “Slobodna zona Šodroš”. Postavili su i transparent “Okupator nije dobrodošao”.

  Nećemo ustuknuti pred mašinama i telima ćemo braniti svako drvo. – poručili su aktivisti i pozvali građane da im se pridruže u blokadi.

  Dodali su da žele da zaštite šumu i prirodu pred “nezasitim investitorima koji su ruinirali grad”.

  Kako navodi portal, oni kroz blokadu propuštaju vozila ljudi koji odlaze na posao na turističko-ugostiteljsko Ribarsko ostrvo.

  Među nekoliko desetina građana su i članovi stranke Zajedno.

  Aktivisti su od juna meseca podigli protestni “Šodroš Survivor kamp”, kako bi onemogućili početak radova na mostu, a polovinom septembra su onemogućili radnike kompanije Milenijum tim da započnu pripremne radove.

  Kako navode, na taj način žele da odbrane zelene oaze Novog Sada, kao što su Šodroš, Ribarsko ostrvo i Kamenička ada.

  Izvor i naslovna: Autonomija

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/izgradnja-vodovodne-mreze-do-vinarije-koja-je-u-vlasnistvu-milenijum-tima/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina