• Novi Sad: Poljoprivrednici planiraju da prenoće

  Više od 50 traktora parkirano je ispred Master centra, u nameri poljoprivrednika da skrenu pažnju na svoje probleme. Prethodno je Vlada Srbije na njihove zahteve ostala nema. Kako javlja 021.rs, poljoprivrednici su u Novi Sad došli iz Gospođinaca, Žablja, Vilova, Kisača i drugih okolnih mesta, a čekaju da im se sve više kolega pridruži. Jedan […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi Sad: Poljoprivrednici planiraju da prenoće
  Foto: Autonomija.info

  Više od 50 traktora parkirano je ispred Master centra, u nameri poljoprivrednika da skrenu pažnju na svoje probleme. Prethodno je Vlada Srbije na njihove zahteve ostala nema.

  Kako javlja 021.rs, poljoprivrednici su u Novi Sad došli iz Gospođinaca, Žablja, Vilova, Kisača i drugih okolnih mesta, a čekaju da im se sve više kolega pridruži.

  Jedan od vođa protesta, Mileta Slankamenac, novinarima je ponovio da juče u Vladi Srbije nije postignut nikakav dogovor, da su “automatski odbijeni” zahtevi za dizel i zaštitnu cene mleka, a zatim i svi ostali, prenosi portal Autonomija.info.

  Plan je da se danas skupljaju ljudi, onda ćemo sutra videti. Ima neka volja da se nešto blokira, ovi što gravitiraju Beogradu bi da idu u Beograd. – rekao je on.

  Ponovio je da je sedam udruženja poljoprivrednika potpisalo zahteve, a da im se sada pridružio veliki broj drugih zbog čega će se o narednim potestima zajednički dogovarati.

  Takođe, Slankamenac je naveo da nije upoznat sa navodima da bi u četvrtak neka druga grupa poljoprivrednika mogla otići u Beograd na razgovore, dodajući da ga to “i ne interesuje”.

  Nije potvrdio ni da će se u petak priključiti protestu protiv nasilja.

  Postoji interesovanje, a to ćemo sve rešavati zajedno kroz udruženja. – dodao je on.

  Slankamenac je ponovio i da su ga sinoć u selu tražili “neki momci”, ali da su se razišli kada su videli da je objavljeno u medijima.

  Ko su, šta su, ne znam. – rekao je Slankamewnac.

  Podsetimo, paori su juče bili na razgovoru sa premiejrkom Vlade Srbije Anom Brnabić, na kojem nije postignut nikakav dogovor.

  Među njihovim zahtevima su povećanje subvencija po hektaru sa 9.000 dinara na 300 evra po hektaru, zatim obezbedi zaštitna cena mleka od 75 dinara po litru, bez poreza na dodatu vrednost (PDV), da se poveća subvencija po kravi na 40.000 dinara i da se na dizel ne obračunava akciza i PDV, čime bi to gorivo značajno pojeftinilo.

  Izvor/Naslovna: Autonomija.info

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]