• Novi Sad protiv nasilja: Sve mora da stane!

  Više hiljada Novosađana okupilo se danas na Trgu Slobode gde su paljene sveće u pomen žrtvama u Beogradu i Mladenovcu kako bi izrazili stav protiv nasilja u društvu, javlja Autonomija.info. Skup je počeo minutom ćutanja, a nakon toga se aktivista Milenko Vujić obratio prisutnima i poručio da je skup sazvan da bi se iskazalo saosaćanje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi Sad protiv nasilja: Sve mora da stane!

  Više hiljada Novosađana okupilo se danas na Trgu Slobode gde su paljene sveće u pomen žrtvama u Beogradu i Mladenovcu kako bi izrazili stav protiv nasilja u društvu, javlja Autonomija.info.

  Skup je počeo minutom ćutanja, a nakon toga se aktivista Milenko Vujić obratio prisutnima i poručio da je skup sazvan da bi se iskazalo saosaćanje sa porodicama ubijenih učenika i radnika škole “Vladislav Ribnikar”, kao i žrtava iz okoline Mladenovca.

  Ovo je krik i vapaj da sve mora da stane. Komemorativna šetnja će ići do Varadinskog mosta gde ćemo poručiti da je dosta nasilja. Svaki cvet koji ćemo baciti u Dunav, pokazaće da su žrtve i njihove porodice u našim mislima. – rekao je Vujić.

  Povorka je zatim krenula u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama, Jevrejskom, pa Bulevarom oslobođenja i Ulicom Maksima Gorkog u kojoj je saobraćaj kompletno zaustavljen. A krajnje odredište okupljneih je bio Varadinskog most.

  Protesni skup je završen bacanjem cveća u Dunav, da bi kako je rečeno, “reka odnela cveće Beogradu”.

  Naslovna: Denis Kolundžija

  Izvor: Autonomija.info.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina