• Novi ugovori o snabdevanju strujom

  Na adrese više od dva miliona domaćinstava i potrošača iz kategorije „mali kupci“ stižu novi ugovori o snabdevanju električnom energijom. U šalter-salama EPS-a već su gužve, građani traže objašnjanje šta potpisuju i strahuju da će, ako ne potpišu, ostati bez struje ili će im se uvećati račun. Iz EPS-a poručuju da nema razloga za brigu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi ugovori o snabdevanju strujom

  Na adrese više od dva miliona domaćinstava i potrošača iz kategorije „mali kupci“ stižu novi ugovori o snabdevanju električnom energijom.

  U šalter-salama EPS-a već su gužve, građani traže objašnjanje šta potpisuju i strahuju da će, ako ne potpišu, ostati bez struje ili će im se uvećati račun.

  Iz EPS-a poručuju da nema razloga za brigu i da se ništa ne menja.

  Zakon o energetici ih obavezuje da korisničku bazu usaglase sa realnim stanjem na terenu i da do maja 2024. sa svima imaju ugovore o snabdevanju, jer od tri miliona i 600 hiljada potrošača, u kategoriji domaćinstava, sa dva miliona još ga nemaju.

  Ukoliko je došlo do promene korisnika, molim građane da dođu do šaltera ili da se jave na brojeve telefona da izvršimo promenu. Ukoliko nije došlo do promene, samo treba da potpišu ugovor, stave u kovertu na koju smo stavili da je poštarina plaćena i pošalju nazad. – objašnjava za RTS direktor „EPS Snabdevanja“ Aleksandar Bjeličić.

  Pored domaćinstava na garantovanom snabdevanju, gde cene struje reguliše država, su i mali kupci: zanatlije, mali preduzetnici raznih delatnosti i vlasnici poslovnog prostora. I oni dobijaju nove ugovore da potpišu, jer troše struju za komercijalne potrebe, što zakon ne prepoznaje.

  Sto deset hiljada obaveštenja smo poslali fizičkim licima koja se nalaze na garantovanom snabdevanju. Kao takvi, mali kupci prepoznaju samo pravna lica i preduzetnike, fizička lica tu ne mogu da budu. – kaže Bjeličić.

  Izvor: RTS

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]