• Novi uslovi programa „Moja prva plata“

  Program podsticanja zapošljavanja mladih, započet avgusta 2020. godine, zahvaljujući kome je posao našlo 8.224 pripravnika, biće nastavljen već za nekoliko dana, tačnije 12. avgusta, kada na snagu stupi Uredba o izmenama dosadašnje uredbe koja je regulisala uslove programa “Moja prva plata”, koje je prošle nedelje donela Vlada Srbije, a portal biznis.rs objavljuje sve detalje konkursa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi uslovi programa „Moja prva plata“

  Program podsticanja zapošljavanja mladih, započet avgusta 2020. godine, zahvaljujući kome je posao našlo 8.224 pripravnika, biće nastavljen već za nekoliko dana, tačnije 12. avgusta, kada na snagu stupi Uredba o izmenama dosadašnje uredbe koja je regulisala uslove programa “Moja prva plata”, koje je prošle nedelje donela Vlada Srbije, a portal biznis.rs objavljuje sve detalje konkursa i nove uslove.

  Izmenjeni uslovi ogledaju se, pre svega, u povećanju naknade – korisnicima programa sa srednjim obrazovanjem obezbediće se 22.000 dinara mesečno (umesto dosadašnjih 20.000 dinara), a mladima sa fakultetom 26.000 dinara (do sada 24.000). Program traje devet meseci.

  Novina je, takođe, da će program moći da se koristi samo jednom. Do sada nije bilo ovog ograničenja.

  Promenjen je i način isplate naknade. Zbog provizija koje je većina  banaka nalaćivala, država će iskoristiti model koji se koristio za uplate pomoći privredi i stanovništvu, pa će se isplata vršiti isključivo preko namenskih računa banke “Poštanska štedionica” ad Beograd, bez provizije.

  I u ovoj godini postoji prostor za angažovanje 10.000 mladih ljudi na ovaj način. Uslov je da imaju srednje ili visoko obrazovanje, do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva i da se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

  Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, s tim što privatni sektor ima prioritet. Pored fiksne naknade koju obezbeđuje država, poslodavac može isplatiti i višu sumu.

  Sve informacije vezane za projekat “Moja prva plata” biće dostupne na specijalnizovanom portalu.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Ana Brnabić: Hvala opoziciji koja je došla na dijalog

  Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se sa tog mesta truditi da se nastavi dijalog sa opozicijom, navodeći da vlast pokazuje da je nacionalni interes Srbije na prvom […]