• Novi vrtić ne prostoru objekta „Neven“ biće izgrađen do septembra?

  Nakon što se obrušio plafon vrtića „Neven“ u Inđiji, decembra prošle godine, mališani su raspoređeni po ostalim boravištima a kao trajno rešenje predsednik opštine Inđija Vladimir Gak najavljuje izgradnju novog objekta za septembar ove godine Vrednost investicije prema rečima Gaka je oko 150 miliona dinara u ovom trenutku, mada, kako kaže „tržišne cene diktiraju i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi vrtić ne prostoru objekta „Neven“ biće izgrađen do septembra?

  Nakon što se obrušio plafon vrtića „Neven“ u Inđiji, decembra prošle godine, mališani su raspoređeni po ostalim boravištima a kao trajno rešenje predsednik opštine Inđija Vladimir Gak najavljuje izgradnju novog objekta za septembar ove godine Vrednost investicije prema rečima Gaka je oko 150 miliona dinara u ovom trenutku, mada, kako kaže „tržišne cene diktiraju i cenu investicije“. Broj mesta je za dva meseca od najavljenih 100 u februaru narastao na 250 u aprilu.

  Posle gotovo 4 meseca od obrušavanja plafona u boravištu „Neven“ u Inđiji lokalna samouprava pokušava da pronađe rešenje za smeštaj dece koja su privremeno raspoređena po drugim vrtićoma u Inđiji. Objekat „Neven“ još nije u funkciji a kao rešenje u lanu je izgradnja novog objekta sa 250 mesta za šta bi u ovom trenutku bilo potrebno oko 150 miliona dinara.

  -Pre dve, dve i po godine je proračun bio 120 miliona dinara. Sada ne može biti ispod 140 – 150 miliona, prosto realni tokovi na tržištu su takvi. Dakle, mi sad imamo izbačenih iz svih proračuna, ugrubo, 150  miliona koje uopšte nismo planirali da usmeravamo niti smo planirali da usmeravamo  na tu stranu. Nije tu tema samo novac, tema je da je objekat neven i dalje zatvoren i da su deca u objektima kako ko po Inđiji i da su ti uslovi neadekvatni. – kazao je Vladimir Gak

  On je objasnio da neadekvatni uslovi za boravak dece ne znače da prokišnjava ili da deci preti bilo kakva opasnost ali da nije moguće zbog nedostatka prostora „od zbornice praviti boravak“. On je rekao i da je svestan da su roditelji dece zaposleni i da deca moraju da budu u vrtiću te da je prioritet da se do septembra izgradi novi objekat.

  -Do septembra, do početka nove školske godine,kako god znamo i umemo, objekat novi stavi u funkciju. – kazao je Gak.

  Podsetimo, 20.decembra na decu koja su spavala u boravku „Neven“ obrušio se plafon, tom prilikom povrešeno je šestoro mališana. Nakon incidenta predsednik opštine se sastao sa roditeljima povrešene dece, ponudio pomoć lokalne samouprave ali i najavio tužbe za komentare na društvenim mrežama. Obećanje je i ispunio početkom godine kada je tužio 15 građana.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vladiir-gak-tuzio-gradjanina-jer-je-kritikovao-njegov-rad/

  U februaru je Gak najavio mogućnost rušenja objekta „Neven“ i izgradnju novog jer „rekonstrukciju postojećeg ne može ni da zamisli“. Najave iz februara potvrdio je početkom aprila bez dodatnih objašnjenja na koji način će ekspresna izgradnja novog vrtića biti urađena. U februaru je Gak najavio da bi se izgradnjom dobilo 100 novih mesta za mališane, da bi u aprilu broj mesta porastao na 250.

  IN Medija

  Možda te zanima:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-jos-uvek-nema-resenje-za-vrtic-neven/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]