• Novinarka Ana Lalić Hegediš na čelu NDNV-a

  Novinarka Ana Lalić Hegediš imenovana je za novu izvršnu direktorku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV). Upravni odbor najstarijeg nezavisnog udruženja novinara na prostoru nekadašnje Jugoslavije imenovao je Lalić Hegediš na tu funkciju kao novinarku i urednicu sa dvadesetogodišnjim iskustvom u novinarstvu. – Beskompromisna je u odbrani prava javnosti na potpuno i pravovremeno informisanje i neizmerno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novinarka Ana Lalić Hegediš na čelu NDNV-a

  Novinarka Ana Lalić Hegediš imenovana je za novu izvršnu direktorku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV).

  Upravni odbor najstarijeg nezavisnog udruženja novinara na prostoru nekadašnje Jugoslavije imenovao je Lalić Hegediš na tu funkciju kao novinarku i urednicu sa dvadesetogodišnjim iskustvom u novinarstvu.

  – Beskompromisna je u odbrani prava javnosti na potpuno i pravovremeno informisanje i neizmerno hrabra u suočavanju sa pritiscima i pretnjama kojima je zbog svog profesionalizma vrlo često izložena – obrazložio je Upravni odbor, navodi se u saopštenju.

  Među nagradama koje je osvojila su Nagrada za slobodu govora Dojče velea, novinarska Nagrada Fondacije „Katarina Preradović“ za profesionalni integritet, izuzetnost, nesebičnost i hrabrost, a proglašena je i za Heroinu izveštavanja Reportera bez granica 2020. godine.

  Nova predsednica NDNV-a bila je jedina evropska novinarka koja je uhapšena zbog svog izveštavanja tokom pandemije kovida, 2020. godine.

  Ana Lalić Hegediš rekla je da je NDNV jedna od „retkih institucija u društvu koja od svog osnivanja nikada nije pravila kompromise, niti odstupala od uverenja na kojima je osnovana“.

  Lična karta NDNV-a je konstantna borba za ljudska prava, slobodu govora i medijsku nezavisnost. Velika mi je čast što sam od kolega prepoznata kao neko ko je spreman da tu našu zajedničku borbu nastavi i to u danima kada su ove vrednosti u Srbiji najugroženije. – poručila je ona.

  Skupština NDNV (foto IN Medija)

  Pre nje, na čelu NDNV-a bili su Miodrag Isakov, Dimitrije Boarov, Petar Petrović, Dinko Gruhonjić, Nedim Sejdinović, Norbert Šinković i Slađana Gluščević.

  Za nove članove Upravnog odbora danas je na redovnoj skupštini NDNV-a izabrana novinarka i projektna menadžerka Jelena Tušup koja je i direktorka razvoja portala Nova.rs, kao i novinar i montažer Predrag Novković koji je i zamenik glavne urednice Omladinskog O radija Radio-televizije Vojvodine.

   Oni su na tim mestima zamenili konsultanta za razvoj programa organizacija civilnog društva Miloša Antića i ekonomistu Dejana Serdara.

   Uz njih, članice Upravnog odbora od ranije su i psihološkinje Natalija Marko i Jasmina Mihnjak, kao i projektna menadžerka Maša Mitrović.

  Za predsednicu Upravnog odbora izabrana je Natalija Marko.

   Na sednici Skupštine je predstavljen izveštaj o radu NDNV-a u periodu 2022-2023.

  NDNV je osnovano 17. januara 1990. godine u Novom Sadu, u jeku političkih čistki koje je sprovodio režim Slobodana Miloševića u Vojvodini posle rušenja autonomije te pokrajine.

  Osnovano je kao strukovno udruženje za unapređenje novinarske profesije i zaštitu novinara od represivnog režima.

  Naslovna: NDNV

  Izvor: Autonomija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina