• Novinarke protiv nasilja pozivaju institucije da zaštite Vericu Marinčić

  Grupa „Novinarke protiv nasilja prema ženama” apeluje na institucije da zaštite Vericu Marinčić, novinarku portala IN medija, koju je danas obezbeđenje izbacilo iz zgrade Opštine Inđija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novinarke protiv nasilja pozivaju institucije da zaštite Vericu Marinčić

  Novinarka Verica Marinčić je danas izbačena iz zgrade Opštine Inđija u kojoj je održan sastanak povodom protesta meštana zbog ukidanja železničke stanice u Čortanovcima. Pripadnik obezbeđenja grubo je izgurao našu koleginicu uz primenu fizičke sile i neprimereno mnogo fizičkog kontakta. – kažu Novinarke protiv nasilja prema ženama.

  Iz grupe podsećaju i da ovo nije prvi napad na Vericu Marinčić.

  Zastrašivanje novinarke iz Inđije počelo je 2019. po objavljivanju foto-vesti na Fejsbuk stranici lokalnog portala Inđija kafe (bahato parkiran automobila ispred jedne pekare). Ona je u više navrata zastrašivana i praćena na poslu i ispred kuće u kojoj živi. Osnovno tužilaštvo u Staroj Pazovi odbacilo je njenu krivičnu prijavu, a potom je i  Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici odbilo prigovor novinarke na ovu odluku.

  Preteće poruke dobijala je i kada nije izveštavala o političkim temama, već o pojedincima, poput lokalnog sveštenika koji je izbačen iz jednog trgovinskog objekta.

  Grupa ‘Novinarke protiv nasilja’ podseća i na to da je položaj novinarki u lokalnim medijima, pogotovo u malim sredinama, nepovoljniji u odnosu na nacionalne medije i da su u većem riziku od verbalnih, fizičkih napada i generalnog pritiska okoline”, navodi se u saopštenju grupe Novinarke protiv nasilja prema ženama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija