• Novo poskupljenje goriva

  U narednih nedelju dana evro dizel i evro premijum BMB 95 koštaće tri dinara više u odnosu na prethodnih nedelju dana. Dizel će koštati 212 dinara po litru, dok će cena evro premijuma iznositi 201 dinar, saopštilo je Ministarstvo trgovine. Ove cene važiće do sledećeg petka, kada će ministarstvo objaviti novi cenovnik. Najviša maloprodajna cena […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novo poskupljenje goriva

  U narednih nedelju dana evro dizel i evro premijum BMB 95 koštaće tri dinara više u odnosu na prethodnih nedelju dana. Dizel će koštati 212 dinara po litru, dok će cena evro premijuma iznositi 201 dinar, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

  Ove cene važiće do sledećeg petka, kada će ministarstvo objaviti novi cenovnik.

  Najviša maloprodajna cena evro dizela, prema uredbi koju je propisala Vlada Srbije, dobija se kada se prosečna veleprodajna cena ovog derivata uveća za sedam dinara.

  Na isti način obračunava se i maksimalna cena evro premijuma BMB 95 – prosečna veleprodajna cene ovog derivata na teritoriji Srbije uvećana za sedam dinara.

  Primena ove uredbe o ograničenim cenama dve vrste goriva produžena je do kraja juna.Cena dizela iznosila je prethodno 209 dinara, a litar benzina pre nedelju dana koštao je 198 dinara.

   U četvrtak, 30. juna, do kada traje Uredba o ograničenju goriva, saznaćemo da li će država nastaviti da diktira cene ili će one, posle oko tri i po meseca, biti slobodno formirane.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija