• Novosađani potpisivali podršku Vulinu: „Vulin nije sam, ono što misli on, mislimo i mi“

  U centru Novog Sada građani su potpisivali podršku direktoru BIA Aleksandru Vulinu, kojem su SAD uvele sankcije, prenosi 021.rs. Pokret socijalista danas je pokrenuo peticiju i proces prikupljanja potpisa građana Srbije za, kako kažu, osudu američkih sankcija.  Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler, koji je iz Pokreta socijalista podržao je javno Vulina.  – Iz centra […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novosađani potpisivali podršku Vulinu: „Vulin nije sam, ono što misli on, mislimo i mi“

  U centru Novog Sada građani su potpisivali podršku direktoru BIA Aleksandru Vulinu, kojem su SAD uvele sankcije, prenosi 021.rs.

  Pokret socijalista danas je pokrenuo peticiju i proces prikupljanja potpisa građana Srbije za, kako kažu, osudu američkih sankcija.

   Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler, koji je iz Pokreta socijalista podržao je javno Vulina.

   – Iz centra Novog Sada, iz Srpske Atine želimo da pošaljemo jasnu poruku podrške našem osnivaču Aleksandru Vulinu. Činjenica da ga je po ovakvom vremenu ovoliki broj ljudi podržao govori o tome šta Novosađani većim delom misle o uvođenju sankcija od SAD. Tokom prethodnih nekoliko dana dobili smo brojna pisma podrške koja i dalje stižu. Oglasio se veliki broj gradonačelnika, predsednika opština, predstavnika raznih udruženja, sindikata i mnoge poznate ličnosti i svi su osudili sraman čin uvođenja sankcija. Podrška nam i dalje stiže iz Republike Srpske, Crne Gore, sa KiM, ali i iz drugih zemalja iz regiona i iz dijaspore. Jasno je da Vulin nije sam i da ono što misli Vulin, mislimo i svi mi i to ćemo danas i u narednim danima svojim potpisima podržati. –  poručio je Siler.

  Akcija se sprovodi i u drugim gradovima.

  Širom Srbije, simpatizeri Pokreta socijalista i drugi građani daju svoj potpis u cilju neslaganja sa sramnom odlukom američke administracije uperene protiv Aleksandra Vulina, ali i protiv Srbije i celokupnog srpskog naroda, poručuje ova stranka.

  Mi iz Pokreta socijalista zajedno i ujedinjeno sa srpskim narodom, na ulicama, mirno i dostojanstveno izražavamo veliko neslaganje sa sramnim američkim sankcijama, a ujedno izražavamo i podršku našem osnivaču Aleksandru Vulinu u borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa. Jasno je da su Amerikanci Vulinu uveli sankcije iz političkih razloga, zato što se čvrsto zalaže za jedinstvo i političko ujedinjenje svih Srba, zato što ne želi da Srbija odustane od Kosova i Metohije i napusti Republiku Srpsku, zato što ne želi da Srbija uvede sankcije vekovnim prijateljima iz Rusije. Sankcije su Vulinu uvedene zato što Americi nipošto ne odgovara samostalna i nezavisna Srbija. –  navode u ovom pokretu.

   Dodaju da će se potpisivanje peticije nastaviti i u narednim danima širom zemlje.​

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će Vulin biti procesuiran ukoliko američka vlada dostavi dokaze o umešanosti direktora BIA u trgovinu drogom i oružjem. Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal je saopštilo da će tražiti da im se dostave konkretni dokazi.

  Američki ambasador Kristofer Hil izjavio je da su SAD „vrlo pažljivo“ posmatrale aktivnosti Aleksandra Vulina i da su zaključile da Vulin nije neko koga žele da vide u SAD, niti da imaju kontakte sa njim.

  Vulin je stavljen na crnu listu SAD zbog umešanosti u međunarodni organizovani kriminal, ilegalnu trgovinu narkoticima i zloupotrebu javne funkcije, objavljeno je na sajtu američkog Ministarstva finansija.

   Navodi se da je Vulin je održavao obostrano koristan odnos sa srpskim trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem, koji se takođe nalazi pod sankcijama SAD, pomažući mu da se njegove ilegalne pošiljke oružja slobodno kreću preko granica Srbije.

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina