• Novosti: Od januara skuplja struja za 10%

  Cena struje za domaćinstva i firme biće, najverovatnije, skuplja 10 odsto, od januara, navode Novosti. To znači da će privrednici umesto sadašnjih 95, električnu energiju plaćati 105 evra po megavat-satu. Za prosečno domaćinstvo koje troši oko 350 kilovat-sati mesečno, u februaru će stići uvećani računi za oko 370 dinara. Građane sada megavat-sat struje, bez taksa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novosti: Od januara skuplja struja za 10%
  Foto: IN Medija

  Cena struje za domaćinstva i firme biće, najverovatnije, skuplja 10 odsto, od januara, navode Novosti.

  To znači da će privrednici umesto sadašnjih 95, električnu energiju plaćati 105 evra po megavat-satu. Za prosečno domaćinstvo koje troši oko 350 kilovat-sati mesečno, u februaru će stići uvećani računi za oko 370 dinara. Građane sada megavat-sat struje, bez taksa i mrežarine, košta oko 41 evro.

  Unija poslodavaca Srbije ističe da će poskupljenje struje opteretiti naše privrednike, koji će od Nove godine imati nove izdatke i zbog povećanja plata, kao i viših cena sirovina koje se uglavnom uvoze. U Privrednoj komori Srbije smatraju da je značajno da je poskupljenje ograničeno i da ćemo i dalje biti među zemljama sa najnižom cenom električne energije u Evropi, što je prednost u privlačenju stranih investicija.

  Privrednici će umesto sadašnjih 95, električnu energiju plaćati 105 evra po megavat-satu, dok će građane megavat-sat struje, bez taksa i mrežarine, koštati oko 41 evro, navode„Novosti“.

  – To će dovesti do poskupljenja proizvoda i usluga koji zavise od energenata, što će dodatno pogurati inflaciju. UPS stalno ističe potrebu da se napravi razlika između privrednika, jer nisu svi u istoj situaciji.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, krajem prošle nedelje rekao je da je moguće da dođe do povećanja cene struje, i da će se, kada se to desi, kretati između osam i deset odsto.

  Poskupljenje je ranije ovog meseca najavila i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, koja je kazala da cene struje i gasa moraju doći na dnevni red.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija