• NUNS i UNS obeležavaju 23. godišnjicu ubistva novinara Slavka Ćuruvije

  U ponedeljak 11. aprila  navršava se 23. godine od ubistva novinara Slavka Ćuruvije tim povodom, Udruženje novinara Srbije  (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) će 11. aprila u 12 sati u Svetogorskoj ulici ispred broja 35 položiti vence i zapaliti sveće na mestu ubistva Slavka Ćuruvije, urednika i izdavača “Dnevnog telegrafa” i “Evropljanina” U […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NUNS i UNS obeležavaju 23. godišnjicu ubistva novinara Slavka Ćuruvije

  U ponedeljak 11. aprila  navršava se 23. godine od ubistva novinara Slavka Ćuruvije tim povodom, Udruženje novinara Srbije  (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) će 11. aprila u 12 sati u Svetogorskoj ulici ispred broja 35 položiti vence i zapaliti sveće na mestu ubistva Slavka Ćuruvije, urednika i izdavača “Dnevnog telegrafa” i “Evropljanina”

  U zajedničkom saopštenju ova dva novinarska udruženja podsećaju da je maratonski sudski proces, koji traje osam godina, pri kraju, a Alepacioni sud treba konačno da odluči po žalbama tužilaštva i odbrane.

  UNS i NUNS očekuju da Apelacioni sud potvrdi prvostepenu presudu i ističu da je njeno izricanje čin koji treba da znači kraj nekažnjivosti zločina nad novinarima u Srbiji. UNS i NUNS traže da se pravdi privede Miroslav Kurak, koji je i dalje nedostupan srpskom pravosuđu, kaže se u saoštenju.

  U decembru prošle godine za ubistvo Slavka Ćuruvije pred prvostepenim sudom su osuđeni Radomir Marković na 30 godina zatvora, Milan Radonjić na 30 godina zatvora, Ratko Romić na 20 i Miroslav Kurak, koji je i dalje u bekstvu, na 20 godina zatvora.

  Predmet je od prošlog meseca u Apelacionom sudu, koji, kako navode mediji, čeka izjašnjavanje Tužilaštva za organizovani kriminal da bi zakazao javnu sednicu.

  UNS i NUNS pozivaju kolege i svoje članove da se 11. aprila u podne, okupe na mestu gde je Ćuruvija ubijen, kako bi položili vence i obeležili 23 godine od ubistva Slavka Ćuruvije.

  Naslovna fotografija: Slavko Ćuruvija / autor – Petar Mitić

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]