O problemu prevoza JPI: Gak i dalje obećava, „Lasta“ ćuti

Dobro poznat problem prevoza putnika iz sela inđijske opštine aktuelan je niz godina, iz preduzeća „Lasta“ A.D nisu odgovorili na pitanje IN Medija koji je razlog redovnih izostanaka JPI, dok je predsednik opštine Vladimir Gak rekao novinarima da će problem biti rešen novim potpisivanjem ugovora o javno – privatnom partnerstvu krajem godine. Na mejl upućen […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
O problemu prevoza JPI: Gak i dalje obećava, „Lasta“ ćuti

Dobro poznat problem prevoza putnika iz sela inđijske opštine aktuelan je niz godina, iz preduzeća „Lasta“ A.D nisu odgovorili na pitanje IN Medija koji je razlog redovnih izostanaka JPI, dok je predsednik opštine Vladimir Gak rekao novinarima da će problem biti rešen novim potpisivanjem ugovora o javno – privatnom partnerstvu krajem godine.

Na mejl upućen generalnom direktoru  međugradskog saobraćaja „Laste“  Mladenu Lazareviću naš portal je dobio polovičan odgovor,.

On je za IN Medija prokomentarisao polaske đačkih autobusa Krčedin-Beška-Čortanovci – Novi Sad  za koje tvrdi da idu po utvrđenom redu vožnje bez izostanaka. Lazarević je negirao tvrdnje roditelja đaka sa ove maršute da im je i pored markice iz juna vozač autobusa naplatio kartu.

-Što se tiče naplaćivanja karata deci,uz dogovor sa Unutrašnjom kontrolom SP  Lasta i obaveštenjem svim putnicima, đacima se ne naplaćuje karta samo uz overen đački karton ili uz markicu za jun 2022. godine. U slučaju da putnik ne poseduje bilo koji od navedenih dokumenata, samo u tom slučaju se naplaćuje karta – ističe Lazarević.

IN Medija je pokušala da dobija obrazloženje zašto ne dolaze autobusi u inđijska sela po utvrđenom redu vožnje ali na postavljeno pitanje Lazarević nije odgovorio.

Predsednik opštine Vladimir Gak je kao polaznu osnovu za priču o javnom prevozu i izostancima autobusa, problemima prevoza đaka i radnika, izabrao 2016. godinu.

-Vi se sećate 2016. godine odmah nakon preuzimanja odgovornosti, imali smo problem jer je ugovor sa „Lastom“ istekao a naši predhodnici nas nisu upozorili na to. Smatrali su da ugovor neće biti obnovljn i da će doći do prekida ugovora. – kazao je Gak medijima, danas.

Govorećii o problemu od pre 6 godina, Gak je probleme prevoza putnika stavio u drugi plan navodeći posao koji je kao predsednik morao da uradi po preuzimanju mandata.

Pri samom kraju izjave medijima, Gak je napomenuo da će do kraja godine biti potpisan novi ugovor o JPP (javno – privatnom partnerstvu) što praktično rešenje problema odlaže do kraja godine, a po svemu sudeći i u budućnosti jer je jedini „ponuđač koji odgovara uslovima“ upravo Lasta A.D.

-Nama je potrebno ukupno 12 autobusa za funkcionisanje, javnu nabavku je dobila Lasta. Mogućnost kažnjavanja „Laste“ je jedino ako ne jave da su autobusi u kvaru, oni uredno jave da su autobusi u kvaru. Evo juče su javili da je 6 autobusa u kvaru. I ne možemo im ništa. – kazao je Gak.

On je objasnio da će do nove godine biti rešeno pitanje javno – privatnog partnerstva, gde će biti jasno navedeno da autobusi moraju biti novi i da imaju dovoljan broj radnika (vozača).

Ukoliko ugovor ne bude upotpunjen i sa kaznenim poenima za davanje usluge prevoza ugovor neće biti potpisan. Dodatni problem, kako tvrdi Gak, je u tome što ne postoji velik broj prevoznika koji ispunjavaju potrebne uslove te je Lasta praktično monopolista.

Verica Marinčić (IN Medija)

PROČITAJTE JOŠ:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/jarkovci-djacki-autobusi-ne-dolaze-sami-se-organizujemo-za-prevoz-dece-u-skolu/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Ljubinković (DS): U Inđiji ne postoji sloboda mišljenja

Poverenik opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darko Ljubinković kaže za IN Medija da je odbijanje nadležnih iz Kulturnog centra da se ustupi termin za tribinu inicijative ProGlas jasan pokazatelj da sloboda mišljenja u Inđiji ne postoji.

GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.

Ružica Jovanović: Vukas nije apdejtovan, sala za „Proglas“ ne može farbamo luk bine

Ružica Jovanović je u obrazloženju odbijanja iznajmljivanja sale Kulturnog centra za tribinu inicijative „Proglas“ navela da programski dokumentarista Vladimir Vukas nije ažuriran sa podacima. Jovanovićeva u daljem tekstu obrazlaganja navodi osim zakasnelog apdejta dokumentariste, razlog nemogućnosti održavanja tribine „farbanje luka bine“.